Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
doseis xrimata F257894091

Ψηφίζεται σήμερα το ν/σχ για τις 120 δόσεις. Από την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα

Ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, στο οποίο έχουν κατατεθεί τόσο τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την 13η σύνταξη, όσο και η μείωση του ΦΠΑ. Με την ολοκλήρωση της συζήτησης θα ακολουθήσει η ψηφοφορία όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο προεδρεύων τη συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Στο μεταξύ, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης που παραβρέθηκε την Τρίτη 13/3/2019 στη συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίουξεκαθάρισε ότι η ρύθμιση θα λειτουργήσει άμεσα μετά τη  ψήφιση της –πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα- καθώς η πλατφόρμα είναι έτοιμη, υποστήριξε ότι έχει λυθεί το θέμα της έγκρισης από τους θεσμούς και διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής –ίσως να φτάσουν τις 24- για τα νομικά πρόσωπα.

Για τον Εξωδικαστικό, ο Ειδικός Γραμματέας ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί 7.000 οφειλέτες και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους 2.000, ενώ για όσους οφείλουν έως 20.000 ευρώ και για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα, υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Μιλώντας, για το ύψος του ιδιωτικού χρέους το οποίο σήμερα εκτιμάται σε περίπου 300 δις ευρώ, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του είναι πλασματικό καθώς αφορά πολύ παλιές οφειλές, για τις οποίες ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εκτίμησε ότι δεν μπορούν να εισπραχθούν. Τέλος, ο κ. Κουρμούσης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι η πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα ανοίξει  στα τέλη του επόμενου μήνα.

 

Previous Έντονο το ενδιαφέρον των Αρτινών για τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά -Κατάμεστο το Επιμελητήριο Άρτας στην χθεσινή Ημερίδα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας