Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
jounker F1340374269

Ζ. Κ. Γιούνκερ: «Όχι» στο Grexit

Κατά ενός Grexit τοποθετήθηκε ξεκάθαρα την Τρίτη το πρωϊ εμπρός στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ, δηλώνοντας ότι θα «κάνει το παν για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων» και τη θέληση του να προσκαλέσει το απόγευμα της Τρίτης τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσει μαζί του.

«Το μικρό μας «εγώ» και το μεγάλο δικό μου «εγώ» είπε, «θα πρέπει να το βάλουμε σε δεύτερη μοίρα σήμερα και να ασχοληθούμε με το θέμα ( της ελληνικής κρίσης). 

Όπως και πριν, θεωρώ και θα συνεχίσω να το θεωρώ μέχρι τέλους, ότι το αίτημά μου και η βούλησή μου είναι να αποφευχθεί ένα Grexit, να αποφευχθεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Είμαι κατά ενός Grexit» τόνισε ο πρόεδρος Γιούνκερ και πρόσθεσε :

«Υπάρχουν κάποιοι στην ΕΕ που ανοιχτά ή κεκαλυμμένα είναι υπέρ μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Έχω εμπειρίες από τη ζωή μου. Η εμπειρία είναι ότι οι απλές απαντήσεις είναι συνήθως λανθασμένες απαντήσεις. Είμαι κατά των απλών απαντήσεων. 

Για το θέμα της Ευρώπης δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις. Η Ευρώπη είναι η συνεχής προσπάθεια για συμβιβασμούς και αυτό είναι το καθήκον που έχει θέσει για τον εαυτόν της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Αυτό που θα ήθελα είναι: η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος- μικρό κράτος, να μην έχει την εντύπωση ότι θέλουμε να βγει από την Ε.Ενωση ή την ευρωζώνη. Κάνεις δεν μπορεί να θέλει να πετάξουμε την Ελλάδα έξω από την ευρωζώνη. Και επειδή έτσι είναι τα πράγματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει το παν για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε.

Ο κ. Γιούνκερ εξέφρασε μεταξύ άλλων ότι συνεχίζει να μην καταλαβαίνει το ερώτημα που ετέθηκε στους Έλληνες για το δημοψήφισμα, και δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να το διευκρινίσει σε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Σήμερα το απόγευμα θα καλέσω τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον ρωτήσω τι σημαίνει αυτή η ψήφος των Ελλήνων, διότι το ερώτημα επί του οποίου εκλήθηκαν να απαντήσουν είχε ξεπεραστεί κατά πολύ και αυτό το ξέρουν όλοι», δήλωσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ

amna.gr

Previous Μάρτιν Σουλτς: Η αντιπαράθεση δεν είναι λύση
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας