Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
euro ee F 1962494556

Υποβάθμισε σε Caa2 την Ελλάδα η Moody’s

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, διαμορφώνοντας την σε Caa2, από Caa1 προηγουμένως, διατηρώντας αρνητικό το outlook.

Η απόφαση του οίκου να υποβαθμίσει την Ελλάδα αντανακλά αφενός την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών την και αφετέρου τις ανησυχίες για το αν υπάρξει εγκαίρως συμφωνία ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 7,2 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης. 

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η ελληνική οικονομία επηρέαζεται αρνητικά από την αδύναμη οικονομική δραστηριότητα και το εύθραυστο πολιτικό περιβάλλον. 

 

 Όπως αναφέρει η Moody’s οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών της έχουν σημειώσει πολύ μικρή πρόοδο τους τελευταίους δύο μήνες, αν και το τελευταίο διάστημα έχουν διαφανεί κάποιες κινήσεις για την επίτευξη συμφωνίας. 

Παρ’ όλα αυτά, τα περιθώρια έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά από μία συμφωνία που θα αποκαθιστά, έστω και προσωρινά, τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Χρειάζεται, πλέον, σαφώς πολιτική βούληση για να υπάρξει συμφωνία, ενώ η έκβαση των διαπραγματεύσεων παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη, ενώ ο κίνδυνος να συμβεί κάποιο “ατύχημα” έχει αυξηθεί.

Previous Όλες οι οδηγίες για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε3 – Η εγκύκλιος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας