Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xatzitheodosiou giannis eea F 608181372

Υπουργείο Επιχειρηματικότητας προτείνει το ΕΕΑ

Υπουργείο Επιχειρηματικότητας προτείνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση μπορεί άμεσα να προχωρήσει στη μετονομασία του Υπουργείου Ανάπτυξης σε υπουργείο Επιχειρηματικότητας, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τον προσανατολισμό των δράσεων του υπουργείου.

Ολόκληρη η ανοιχτή επιστολή του προέδρου του ΕΕΑ Ι. Χατζηθεοδοσίου

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει εκφράσει πολλές φορές την έντονη ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ειδικά για την αντιμετώπιση που έχουν τύχει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες.

Θα μπορούσε βάσιμα να υποστηρίξει κάποιος ότι η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ στην Ελλάδα έχει «δαιμονοποιηθεί», καθώς όχι μόνο δεν έχουν εφαρμοστεί πολιτικές που να την στηρίζουν και να δίνουν προοπτικές ανάπτυξης, αλλά αντίθετα συνεχίζεται η στοχοποίηση των επιχειρήσεων. Μόνον για εισπρακτικούς λόγους ασχολείται, πλέον, η Πολιτεία μαζί τους, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, που έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.

Δυστυχώς, εξακολουθεί να αγνοείται χαρακτηριστικά η δυναμική που μπορεί να δώσουν, τόσο στην οικονομία μας, όσο και σε μείζονα κοινωνικά θέματα, όπως της απασχόλησης.

Θα ήθελα να θυμίσω ότι για όλα τα παραπάνω είχα την τιμή και την ευκαιρία να σας ενημερώσω και προσωπικά, και είχα λάβει τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση σας θα ασχοληθεί επισταμένα με την ενίσχυση της ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ως ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης. Σχεδόν δύο μήνες μετά, δεν έχει συμβεί το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν οι μικρομεσαίοι να πλήττονται από τη βαριά φορολογία, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την ελλιπή αρωγή από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τους κινδύνους από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και, βεβαίως, από την παντελή απουσία μακρόπνοου σχεδιασμού για τη βελτίωση του επιχειρείν στην Ελλάδα.

Σήμερα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προχωρά προς μία νέα πρόταση και συγκεκριμένα τη δημιουργία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Εφόσον η πρότασή μας γίνει αποδεκτή από την Κυβέρνηση σας θα αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι είστε αποφασισμένος να στηρίξετε τις ελληνικές επιχειρήσεις και ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο για την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και κατ΄επέκταση για την ελληνική οικονομία.

Στη κατεύθυνση αυτή μπορείτε άμεσα να προχωρήσετε στη μετονομασία του Υπουργείου Ανάπτυξης σε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, αλλάζοντας ταυτόχρονα και τον προσανατολισμό των δράσεων του υπουργείου. Κάτι ανάλογο έχει εφαρμοστεί και σε περισσότερο αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικού, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όπως έχετε παραδεχθεί και ο ίδιος, η ενίσχυση του επιχειρείν μπορεί να αποτελέσει την απαρχή της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας.

Με το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, το οποίο θα έχει στόχευση προς την σωτηρία των επιχειρήσεων που διαθέτουν πλάνο βιωσιμότητας, την αύξηση νέων υγιών επιχειρηματικών προσπαθειών αλλά και στην προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, είναι βέβαιο ότι θα σταλεί προς όλους ένα σαφές μήνυμα ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση και τις καταστροφικές συνέπειες της. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορείτε να υπολογίζετε και στη βοήθεια που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και τα Επιμελητήρια της χώρας, λόγω των έμπειρων στελεχών τους και της άριστης γνώσης που διαθέτουν για την αγορά και τα προβλήματα της.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι με τις επιχειρήσεις μας καθηλωμένες στην εσωστρέφεια και στην απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης, χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική, δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε ανάκαμψη.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και κατάθεση αναλυτικότερων προτάσεων από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, το οποίο εκτιμούμε ότι μπορεί και πρέπει να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στο επιχειρείν.

Previous Από 1η Ιανουαρίου το τέλος στη σταθερή τηλεφωνία
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας