Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
syskecpsi alexiadi paragogikous foreis1 F379614463

Υπόμνημα στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών επέδωσε ο Χρήστος Παπάζογλου

Σειρά αιτημάτων, που έχουν να κάνουν με τη φορολογία των επιχειρήσεων, κατέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με παραγωγικούς φορείς και επιχειρηματίες το Σάββατο το πρωί, στο Επιμελητηριακό Μέγαρο.

Στην παρέμβασή του προς τον υπουργό, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστος Παπάζογλου τόνισε ότι «η συνέχιση της περιοριστικής πολιτικής με τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων και την υπερφορολόγηση, όχι μόνο δεν δίνει διέξοδο, αλλά ενισχύει την ύφεση και την ανεργία. Αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά είναι συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης».

Ο κ. Παπάζογλου ζήτησε, μεταξύ άλλων, την επιστροφή των τμημάτων Ελέγχου & Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Άρτας -που έχουν μεταφερθεί στην Πρέβεζα- στην Άρτα ή τουλάχιστονηεπίλυση των οικονομικών ζητημάτων των επιχειρήσεων να γίνεται στην Δ.Ο.Υ. Άρτας.

Επιπλέον, αιτήθηκε δίκαιο, απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα, σε βάθος δεκαετίας, καθώς και μια σειρά άλλων μέτρων. Επέδωσε μάλιστα σχετικό υπόμνημα στον υπουργό.

Το υπόμνημα έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κε Υπουργέ,

η συνέχιση της περιοριστικής πολιτικής με τη συνεχή μείωση των εισοδημάτων και την υπερφορολόγηση, όχι μόνο δεν δίνει διέξοδο, αλλά ενισχύει την ύφεση και την ανεργία.

Αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά είναι συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης.

Μιας ανάπτυξης η οποία θα παράγει περισσότερο εθνικό πλούτο, με επενδύσεις στην πρωτογενή παραγωγή, την εξωστρέφεια και την καινοτομία, που θα δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και θα επιτρέπει την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ενσωματώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους νέους στην παραγωγική διαδικασία.

«Οι παραγωγικές, ανταγωνιστικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις είναι αυτές που θα σύρουν το άρμα της Ανάπτυξης της χώρας, αρκεί να στηριχθούν από την πολιτεία, με θεσμικές παρεμβάσεις, αναπτυξιακά εργαλείαόπως το ΕΣΠΑ 2014-2020, το νέο Αναπτυξιακό νόμο και έργα υποδομής, ώστε να αποτελέσουν το μοχλό για τη ζητούμενη εθνική ανάπτυξη.

Η Π.Ε. Άρτας είναι μια περιοχή της οποίας η οικονομία στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση.

Η παραγωγή και κατά συνέπεια η οικονομία της φθίνει και, επομένως, η Άρτα- περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή- έχει ανάγκη από ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας αιτούμαστε:

Δίκαιο, απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα σε βάθος δεκαετίας και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης και μείωσης της γραφειοκρατίας.

          Την άμεση αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που προέκυψαν μετά την κατάργηση και τη μεταφορά τους των τμημάτων Ελέγχου & Δικαστικού της Δ.Ο.Υ. Άρτας, στην Πρέβεζα. Ως Επιμελητήριο καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες μαζικών διαμαρτυριών από εμπόρους, επαγγελματίες- μέλη μας και εν γένει πολίτες οι οποίοι για να διεκπεραιώσουν συναλλαγές που απαιτούν αυτοπρόσωπη παρουσία είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στην Πρέβεζα., διανύοντας μια απόσταση περίπου 60 χλμ. Πιστεύουμε ότι το αίτημά μας για επίλυση των οικονομικών ζητημάτων στη Δ.Ο.Υ. Άρτας είναι όχι μόνο δίκαιο, αλλά και λειτουργικό από άποψης χρόνου και χρήματος.

          Παροχή δυνατότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αιτούνται οι ίδιες έλεγχο κλεισίματος βιβλίων και στοιχείων με έκπτωση φόρου σε όσους προβαίνουν στο εν λόγω αίτημα και ταυτόχρονα με προαιρετική διασύνδεση στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείο.

          Υποστήριξη της αγροτικής μας παραγωγής, μέσω παροχής κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανάπτυξή της, καθώς και προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και προβολή των παραγόμενων προϊόντων, αφού λόγω της μείωσης της ελληνικής αγοραστικής δύναμης οι εξαγωγές είναι η μόνη διέξοδος.

          Παροχή δανείων με χαμηλά επιτόκια προς τον αγροτικό τομέα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες και τις επιχειρήσεις αγροδιατροφής να αξιοποιήσουν τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα οι απορροφήσεις ήταν μικρές, λόγω έλλειψης κεφαλαίων για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής.

          διατήρηση του δικαιώματος της ρύθμισης των 100 δόσεων, ως ανεξάρτητο ποσό οφειλής, πλήρως αποσυνδεδεμένο από άλλα νεότερα χρέη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να παραμείνουν συνεπείς στις συγκεκριμένες οφειλές τους. Έτσι και το Δημόσιο θα συνεχίσει να έχει τη δυνατότητα να εισπράττει τις οφειλές από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που σε διαφορετική περίπτωση θα απολέσει». Οι νέες διατάξεις περιορίζουν την προθεσμία εξόφλησης νέων εισφορών σε 15 ημέρες, από την ημερομηνία που καθίστανται ληξιπρόθεσμες και όχι 30 μέρες από την κοινοποίηση της ατομικής ειδοποίησης που ίσχυε. Τουλάχιστον για τους συνεπείς φορολογούμενους, που πληρώνουν εμπρόθεσμα τις δόσεις τους, εφόσον έχουν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση, να παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης σε περισσότερες από 24 δόσεις, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

          Να θεσπιστεί ένα ενιαίο και κοινό αφορολόγητο όριο με καθολική ισχύ για ελευθέριους επαγγελματίες και μισθωτούς.

          Ενίσχυση φορολογικών Κινήτρων στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο».

Previous ΤΕΙ Ηπείρου:Διαγωνισμός προμήθειας αναλώσιμων εκτυπωτών κ Η/Υ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας