Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
varoufakis gianis F 691674940

ΥΠΟΙΚ: Νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελβετία

Την εθελοντική αποκάλυψη των καταθέσεων που έχουν Έλληνες στην Ελβετία έναντι καταβολής ποσού φόρου έχει ως στόχο νομοσχέδιο που θα προωθήσει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη μετά την συνάντησή του με τον Ελβετό υφυπουργό Διεθνών Χρηματοοικονομικών Σχέσεων Ζακ ντε Βατεβίλ.

Ο κ. Βαρουφάκης προσέθεσε ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσει η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η οποία στη συνέχεια θα δώσει τη δυνατότητα στην ελβετική κυβέρνηση να εκδώσει πολιτική διακήρυξη, με την οποία θα καλούνται οι ελβετικές τράπεζες να ζητήσουν από τους καταθέτες τους να αποκαλύψουν στις ελληνικές αρχές τις καταθέσεις που διατηρούν στην Ελβετία, προκειμένου να επωφεληθούν των ευεργετικών διατάξεων του νέου νόμου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία όπως εξήγησε ο Έλληνας υπουργός είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, καθώς η ελβετική κυβέρνηση, μετά από την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας με την ΕΕ, θα υποχρεωθεί να συμμορφωθεί με το καθεστώς αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών που ισχύει και με τις υπόλοιπες τρίτες χώρες.

Απ’ την πλευρά του ο Βατεβίλ διαβεβαίωσε ότι η Ελβετία έχει επίγνωση στης πολυσύνθετης κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός και θέλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες.

Αναφέρθηκε στη συμφωνία με την Ε.Ε. για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών η οποία θα υπογραφεί άμεσα και θα εφαρμοστεί  από το 2018 και στην Ελλάδα.

«Έχουμε ήδη  κάποια εργαλεία και κάποιες συμφωνίες που επιτρέπουν την πλήρη συνεργασία μας για θέματα φορολογικών αδικημάτων και με το καινούργιο αυτό βήμα, την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, αυτό θα ενισχυθεί περαιτέρω. Αυτό που πρέπει να βρούμε τώρα είναι ο σωστός τρόπος για να κάνουμε τη μετάβαση από την κατάσταση, που ίσχυε στο παρελθόν προς τη νέα κατάσταση, δηλ. την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών» δήλωσε ο Ελβετός υφυπουργός.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικούδης ο οποίος έστειλε μήνυμα «σε όλους όσοι ξέρουν –και όλοι ξέρουν- ότι χρωστούν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο είτε τα χρήματά τους είναι στην Ελλάδα, είτε στην Ελβετία, είτε οπουδήποτε αλλού, έχουν πραγματικά συμφέρον».   

Ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση μελετά την επιβολή έκτακτης εισφοράς.

naftemporiki.gr

Previous Μεγάλη φορολογική επιβάρυνση αγροτών για εισοδήματα από φωτοβολταϊκά
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας