Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
EUROGROUP3 F43095547

ΥΠΟΙΚ: Ισως απαιτηθεί βραχυχρόνια «τεχνική» παράταση

Στη συζήτηση της Πέμπτης, στο EuroWorking Group στις Βρυξέλλες αναγνωρίστηκε η περαιτέρω σύγκλιση των τελευταίων ημερών στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και διατυπώθηκε η έντονη προτροπή του οργάνου να υπάρξει συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης. Δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων ίσως απαιτηθεί μια βραχυχρόνια «τεχνική» παράταση.

Τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας 08/12/2014.

Νωρίτερα δημοσίευμα του Reuters  που επικαλείτο έγγραφο της Ευρωζώνης ανέφερε ότι οι υπουργοί  Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέταζαν την παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης κατά έξι μήνες, έως τα μέσα του 2015, ούτως ώστε να δοθεί χρόνος στην Αθήνα να καλύψει πιθανές καθυστερήσεις ενόψει της προεδρικής εκλογής.

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή, στο έγγραφο αυτό τονίζεται πως η παράταση αυτή θα μπορούσε να δοθεί και για μεγαλύτερη χρονική περίοδο εάν απαιτηθεί να καλυφθούν πιθανές καθυστερήσεις στην εκλογή προέδρου.

Ωστόσο αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, τον οποίο επικαλείται χωρίς να κατονομάζει το Reuters, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει αίτημα παράτασης.

naftemporiki.gr

Previous Το «Ελληνικό Σήμα» γίνεται πραγματικότητα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας