Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
eforia ergazomenoi F 1587425152

ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι

Τη διαβεβαίωση ότι δεν αναμένεται να επιβληθεί κανένας νέο φόρος ή να υπάρξει καμία νέα επιβάρυνση για τους φορολογουμένους, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Ειδικότερα, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί κανένας νέος φόρος ή επιβάρυνση.

Μάλιστα, σπεύδει να σημειώσει ότι πολλές από τις διατάξεις είναι σε θετική κατεύθυνση (π.χ. διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών σε ορισμένες περιπτώσεις, μείωση επιτοκίων σε ορισμένες ρυθμίσεις χρεών κλπ.) και δεν ανταποκρίνονται στην προπαγάνδα της καταστροφολογίας και του μηδενισμού που επενδύουν (προεκλογικά αλλά και τώρα) ορισμένοι.

Στον τομέα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι προβλέπονται πολλές δράσεις (π.χ. περιουσιολόγιο) οι οποίες μαζί με άλλες που είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, θα δώσουν πολύτιμα έσοδα στο δημόσιο.

Παράλληλα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και των δεσμεύσεων της συμφωνίας, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται ότι θα ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με κοινωνικούς φορείς, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η ενίσχυση πολιτών και επιχειρήσεων.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, εξηγεί, στον τομέα της φορολογίας, θα αλλάξουν ριζικά την υφιστάμενη κατάσταση στη φορολογία του εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ και σε πολλούς άλλους τομείς.

Το υπουργείο Οικονομικών, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση, θα κινηθεί με ρεαλισμό και ευαισθησία, στα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον φορολογικό σύστημα και με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας.

Previous «Γευστικό ταξίδι με μεσογειακά τυριά»- Πρόγραμμα LACTIMED “Ανταλλαγές εμπειριών και ROAD-SHOW”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας