Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΥΠΟΙΚ: Αν οι θεσμοί επιμείνουν στη λιτότητα θα πούμε «όχι»

Το μήνυμα ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπλοφάρει» στέλνει το υπουργείο Οικονομικών, προειδοποιώντας ότι αν οι εταίροι επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αρνηθεί.

Όπως τονίζει το ΥΠΟΙΚ με αφορμή όσα δημοσιεύονται στο γαλλικό περιοδικό Philosophie «από την αρχή των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση διατρανώνει πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί περισσότερη λιτότητα».

Ο υπουργός Οικονομικών, διευκρινίζει η ανακοίνωση, «επανέλαβε αυτή τη θέση, λέγοντας πως, αν οι εταίροι και οι θεσμοί επιμείνουν σε περισσότερη λιτότητα σε μια χώρα που ήδη έχει υποστεί τεράστιες απώλειες από την μεγαλύτερη λιτότητα στην οικονομική ιστορία, τότε η κυβέρνηση θα απαντήσει σθεναρά ΟΧΙ».

«Εάν μας απειλήσουν με εξωθεσμικές κινήσεις που θα διακινδυνεύσουν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, τότε πράττουν εναντίον των συμφερόντων της Ευρώπης», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο γελλικό φιλοσοφικό περιοδικό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε τη θέση ότι ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ εάν αναγκαστεί να αποδεχτεί περισσότερη λιτότητα δεν είναι μπλόφα, προειδοποιώντας ότι κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας τέτοιας εξόδου.

Previous Δ. Μάρδας: Ρύθμιση για τις ζημιές από το «σπάσιμο» προθεσμιακών καταθέσεων των φορέων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας