Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
agrotikos tomeas F655086327

Υπογραφή από ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλο Συμφωνίας συνεργασίας στον γεωργικό τομέα μεταξύ Ελλάδος-Αρμενίας

Παρουσία των Προέδρων των δύο χωρών κ.κ. Κάρολου Παπούλια και Serzh Sargsyan, ο κ. Γεροντόπουλος και ο Υπουργός Γεωργίας της Αρμενίας, κ. Sergo Karapetyan, υπέγραψαν συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χώρας μας και του Υπουργείου Γεωργίας της Αρμενίας, η οποία θα ισχύσει για τα επόμενα 5 χρόνια. Θα ανανεώνεται εφεξής αυτόματα για διαδοχικές περιόδους 5 ετών, εκτός αν κάποια πλευρά αποφασίσει μελλοντικά να την καταγγείλει εγγράφως. 
Η συμφωνία προβλέπει συνεργασία μεταξύ άλλων στους τομείς: φυτικής παραγωγής, αναπαραγωγής ζώων και κτηνοτροφίας, αλιείας και ιχθυοκαλλιεργειών, κτηνιατρικών θεμάτων, μετασυλλεκτικού χειρισμού και βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων συμπεριλαμβανομένου και της εμπορίας. Ακόμα περιλαμβάνει τη συνεργασίας Ελλάδος και Αρμενίας σε θέματα συστημάτων παροχής γεωργικών συμβουλών, αγροτικής έρευνας, συστημάτων ποιότητας, πιστοποίησης και ελέγχου γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, υπηρεσιών εκπαίδευσης και κατάρτισης, βιοτεχνολογίας, εκμηχάνισης της γεωργίας, εγγείων βελτιώσεων και τεχνογνωσίας γεωργικών υποδομών.

Η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί μέσω: 1) ανταλλαγής επιστημονικών και τεχνικών πληροφοριών και εγγράφων 2) ανταλλαγής επισκέψεων εμπειρογνωμόνων και συμβούλων 3) οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδρίων, εκθέσεων, συναντήσεων και στα δύο κράτη 4) τριμερούς συνεργασίας με άλλες χώρες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς υπηρεσίες χρηματοδότησης για την οικονομική ανάπτυξη 5) ενθάρρυνσης των δραστηριοτήτων κοινοπραξιών μεταξύ του συνεταιριστικού και του ιδιωτικού τομέα και των δύο χωρών στον χώρο της γεωργίας 6) ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειρίας στις εξελίξεις της επιστημονικής έρευνας. 

Previous Eπέκταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και προς τα ΝΠΔΔ των δήμων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας