Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΥΠΑΑΤ: Νέα παράταση αίτησης ένταξης αγροτών στο νέο καθεστώς έως τις 20 Φεβρουαρίου

Λεπτομερής εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών, που θα προβλέπει πέραν των άλλων και νέα προθεσμία μέχρι 20 Φεβρουαρίου για την αίτηση ένταξης των αγροτών στο νέο καθεστώς πρόκειται να εκδοθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχαν οι Γ.Γ Δημόσιων Εσόδων κ. Θεοχάρης και Γ.Γ του ΥπΑΑΤ κ. Κορασίδης, με εκπροσώπους αγροτών και υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων εξόδων στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε εξάλλου να  υπάρξει και νέα συνάντηση πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα, όπου με βάση νέα δεδομένα, απορίες και προβλήματα που θα προκύψουν να υπάρξουν συμπληρωματικές οδηγίες και εγκύκλιοι από το υπουργείο οικονομικών, ώστε να γίνει ομαλά η εφαρμογή του νέου καθεστώτος. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο έγινε αποδέκτης του αρχικού προβληματισμού των αγροτών ολόκληρης της χώρας σχετικά με την εφαρμογή του φορολογικού νόμου και τις αλλαγές στο σύστημα τήρησης βιβλίων και στοιχείων από 1.1.2014. 

Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η ανάγκη για εγκυρότερη και αμεσότερη ενημέρωση των αγροτών, κατεγράφησαν ασάφειες, προτάσεις βελτίωσης, οικονομικά ζητήματα, υποχρεώσεις των αγροτών, που άπτονται και θεμάτων για την απόσβεση των παγίων, την προσμέτρηση του κόστους εργασίας, αλλά και πώς θα αντιμετωπίζονται τα θέματα ετεροεπαγγελματιών και των συνταξιούχων του ΟΓΑ. 

Previous Παράταση της ρύθμισης για τους ενήμερους οφειλέτες
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας