Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
diametakomistiko kentro F1704657715

ΥΠΑΑΤ: Ενισχύεται η παρουσία των ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων στην Κίνα

Συνάντηση με αντιπροσωπεία Κινέζων επενδυτών οι οποίοι υπέγραψαν πρόσφατα σύμφωνο συνεργασίας με την ελληνική πλευρά για τη λειτουργία διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου στην Κίνα που θα εξυπηρετεί τις ελληνικές εξαγωγές, είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο της περαιτέρω επέκτασης της εμπορικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας.

Ο Έλληνας υπουργός είχε την ευκαιρία να επισημάνει στον επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας, ότι αποτελεί πάγια προτεραιότητα για τη χώρα μας η προώθηση των ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στην Κίνα και τόνισε ότι η σύμπραξη Κινέζων και Ελλήνων επιχειρηματιών στη λειτουργία του διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου, θα διευκολύνει τις εξαγωγές περισσότερων ελληνικών προϊόντων στην κινεζική αγορά και ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία. 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αύξηση των εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων προς την Κίνα θα είναι ιδιαίτερα επωφελής, τόσο για τους Έλληνες παραγωγούς, όσο και για τους Κινέζους καταναλωτές, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν ασφαλή, ποιοτικά και υψηλών προδιαγραφών αγροτικά προϊόντα», ανέφερε ο κ. Καρασμάνης προς την Κινεζική αντιπροσωπεία. 

Ο υπουργός υπενθύμισε μάλιστα τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον ομόλογό του κ. Ζι Σουπίνγκ στην Ελλάδα, στη διάρκεια της οποίας υπεγράφησαν δυο σημαντικά πρωτόκολλα συνεργασίας για τις εξαγωγές επεξεργασμένων προϊόντων με βάση το θερμικά επεξεργασμένο κρέας, καθώς και για την εξαγωγή δερμάτων από βοοειδή και αιγοπρόβατα. Προετοιμάζονται δε, και άλλες διμερείς συμφωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό η λειτουργία του διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου στην Κίνα αποτελεί μια ακόμη δυνατότητα που θα τονώσει την εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων, τα οποία θα μεταφέρονται με ασφάλεια και θα διατίθενται στην κινεζική αγορά, μέσα από άρτια οργανωμένες εμπορικές εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στο άνοιγμα νέων αγορών. 

Previous ΥΠΑΑΤ: Συμβάσεις για τις δράσεις στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας ροδάκινων, πορτοκαλιών κ.ά. αγροτικών προϊόντων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας