Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Υπ. Οικονομικών: Προθεσμία μέχρι 3 Μαρτίου στους βενζινοπώλες για προσαρμογή στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα εισροών- εκροών

Προθεσμία μέχρι 3 Μαρτίου δίνει το υπ. Οικονομικών στους βενζινοπώλες για προσαρμογή στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα εισροών- εκροών.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το σύστημα εισροών-εκροών για τα πρατήρια υγρών καυσίμων ανακοίνωσε τα εξής:

Για τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Α και Β φάσης ενημερώνονται:

Α) οι εγκαταστάτες-υλοποιητές λογισμικού όπως περατώσουν την υλοποίηση της διεπαφής ασφαλούς αποστολής στοιχείων εισροών-εκροών από τα πρατήρια υγρών καυσίμων προς τη ΓΓΠΣ μέχρι 3/3/2014.

Β) οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων, όπως καταχωρήσουν και οριστικοποιήσουν τα δεδομένα του πρατηρίου τους στο μητρώο, που τηρείται στη ΓΓΠΣ μέχρι 3/3/2014.
Με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο της ΓΓΠΣ:

Οι κατασκευαστές λογισμικού/εγκαταστάτες, που συμμορφώνονται μέχρι εκείνη την ημερομηνία, με τη διαδικασία αποστολής στοιχείων προς τη ΓΓΠΣ,

Οι πρατηριούχοι, που οριστικοποίησαν τα δεδομένα στο μητρώο τους στη ΓΓΠΣ.

Η ορθότητα των στοιχείων που αποστέλλονται στη ΓΓΠΣ αποτελεί ρητή υποχρέωση από το νόμο και θα πρέπει να εξασφαλίζεται στα συστήματα που εγκαθίστανται στα πρατήρια με βάση την υπεύθυνη δήλωση (Ν.1599) του εγκαταστάτη, όπως έχει αποσταλεί στις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπ. Μεταφορών για τροποποίηση της άδειας.
Ειδικά για τα ζητούμενα στοιχεία, Έτος Κατασκευής Δεξαμενής και Πάχος Δεξαμενής – τα οποία στοιχεία δεν επηρεάζουν την λειτουργία του συστήματος, αυτά μπορούν – εφόσον δεν υπάρχουν τα ακριβή στοιχεία – να συμπληρώνονται με προσωρινά στοιχεία και να οριστικοποιηθούν όταν τα στοιχεία αυτά θα υπάρξουν.

Επίσης, με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας και για διάστημα 3 εβδομάδων θα πρέπει να έχει περατωθεί η προσαρμογή των αντιστοίχων ενημερώσεων λογισμικού στα εγκατεστημένα συστήματα εισροών-εκροών στα πρατήρια της Α και Β φάσης.

Τα ανωτέρω πρατήρια με τις τελικές εκδόσεις λογισμικού θα πρέπει μέχρι τις 31/3/2014 να συνδεθούν και να αποστέλλουν ανελλιπώς σε καθημερινή βάση όλα τα προβλεπόμενα δεδομένα, που παράγονται από τα συστήματα εισροών-εκροών, καθώς και τα στοιχεία, που έχουν αποθηκευτεί τοπικά, από την ημερομηνία εγκατάστασης του συστήματος.

Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει όλους τους εμπλεκόμενους ότι οι προθεσμίες θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

Previous ΟΑΕΕ: “Ρύθμιση οφειλών απο αναδρομική αλλαγή ασφαλιστικής ασφαλιστικής κατηγορίας, εκτός Μηχανογραφικού Συστήματος”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας