Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
images F14623

ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ 2014

ΟΟΣΑ: ΥΦΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ 2014

Η τρόικα δεν θα πρέπει να πιέσει την Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα, εκτιμά στην ετήσια έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο οποίος προβλέπει ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί και το 2014 – στο επίπεδο του 1,2% – καθώς και ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές. Ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του αναφέρει ότι η καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις περιορίζει το όφελος από τη μείωση των μισθών στην ανταγωνιστικότητα, ενώ καλεί την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στα κοινωνικά προγράμματα με στοχευμένες παρεμβάσεις στα στρώματα που σηκώνουν το «βάρος» της προσαρμογής. Επίσης, προβλέπει ότι η ανεργία θα αυξηθεί στο 27,8% φέτος και στο 28,4% το 2014, ενώ το χρέος θα διαμορφωθεί στο 175,1% του ΑΕΠ το 2013 και στο 180,6% του ΑΕΠ τον επόμενο χρόνο.

 

ΤτΕ: Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Τους τελευταίους μήνες ενισχύονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό οι θετικές ενδείξεις ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε τροχιά εξισορρόπησης, αλλά η ύφεση της παραγωγής και διόγκωση της ανεργίας παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα. Αυτό επισημαίνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), μέσω της ετήσιας έκθεσης για την Νομισματική Πολιτική και προτείνει 6 βήματα για την επιτάχυνση της ανάκαμψης. Μάλιστα, στην έκθεση προβλέπεται ότι η ανεργία φέτος θα φθάσει στο 28%, η ύφεση κοντά στο 4,6% φέτος, ενώ εκτιμάται ότι η οικονομία θα εισέλθει σε τροχιά θετικών ρυθμών ανάπτυξης από το 2014 και η ανεργία θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται από το 2015.

 

 ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ 7 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Έως και δύο χρόνια παράταση για τη μείωση των ελλειμμάτων τους έδωσαν οι Βρυξέλλες σε εφτά χώρες της Ευρωζώνης. Ταυτόχρονα όμως, κατέστησαν σαφές ότι οι τελικοί στόχοι παραμένουν αμετάβλητοι και ότι σε γενικές γραμμές για τις περισσότερες χώρες δεν είναι άλλοι από το άνοιγμα των αγορών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την αναμόρφωση της κοινωνικής πρόνοιας.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT ΣΤΟ ΕΒΕΑ

Το ΕΒΕΑ ενημερώνει τα μέλη του για τη λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT. Η νέα υπηρεσία του ΕΒΕΑ παρέχει πληροφορίες για τη λειτουργία της ΕΕ, την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις ευκαιρίες και τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών, τις δυνατότητες συμμετοχής σας, στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών, τα προγράμματα της ΕΕ και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης απ’ αυτά, ενημερωτικά έντυπα ή τις επίσημες εκδόσεις της ΕΕ. Πληροφορίες στο τηλ.: 210 3615059, 210 3382481, fax. 210 3382315, e-mail: europedirect@acci.gr (Ακαδημίας 7, 5ος όροφος).

Πηγή: Γραφείο Τύπου ΕΒΕΑ

Previous 11η ΑΓΡΟΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 19-24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας