Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
egnatia F1041648681

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την «Εγνατία Οδό»

Την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του αυτοκινητοδρόμου «Εγνατία Οδός» αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος θα αφορά τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση από ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα. θα συμπεριλαμβάνεται και η αξιοποίηση των τριών καθέτων αξόνων.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση προκαταρκτικής διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα προκαταρκτικής μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, καθώς και υποβολής παρατηρήσεων σχετικά με την αξιοποίηση του εν λόγω περιουσιακού στοιχείου μέχρι την 20/12/2016.

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, πριν από το τέλος του 2016, το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει άμεσα – στις αρχές του 2017 – στη δημοσίευση των τευχών δημοπράτησης.

Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η μεγιστοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και η βελτιστοποίηση και επιτάχυνση της διαδικασίας ανάθεσης της σύμβασης παραχώρησης υπό όρους δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι δεσμευτικές προσφορές των επενδυτών θα κατατεθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, ενώ η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του ίδιου έτους.

Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ορίστηκε η Alpha Bank, νομικός σύμβουλος η δικηγορική εταιρεία «Ζέμπερης, Μαρκεζίνης, Λάμπρου και Συνεργάτες» και τεχνικοί σύμβουλοι η AVARIS Transport Engineers και η NOVUS Consulting Engineers S.A.

naftemporiki.gr

Previous Από 12 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας