Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xrimatistirio china F 335327298

«Βουτιά» στις ασιατικές αγορές – Βύθισε τις ευρωαγορές η Κίνα

Σε έκτακτα μέτρα στήριξης των κινεζικών μετοχών και της αγοράς δανείων προχωρούν οι αρχές της Κίνας, εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας διεθνώς για το εάν και κατά πόσον η ασιατική οικονομία θα μπορέσει να διατηρήσει την αναπτυξιακή της δυναμική.

Οι μετοχές στην  Ασία έκαναν βουτιά στο κενό τη Δευτέρα, με μια εντυπωσιακή πτώση 9% στον δείκτη Shanghai Composite, εξαιτίας των φόβων ότι τα προβλήματα της Κίνας είναι ακόμα μεγαλύτερα από αυτά που εκτιμήθηκαν αρχικά, ενώ περίπου 6 τρισ. δολ., χάθηκαν από την αξία των παγκόσμιων μετοχών, από τη στιγμή που η Κίνα υποτίμησε το γουάν.

«Μαύρη Δευτέρα», είχαμε και στο χρηματιστήριο της Αθήνας όπου χάθηκαν περί τα 2,5 δις. ευρω, καθώς ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 10,54% σε νέο χαμηλό 3ετίας.

Πάνω από 400 δισ. ευρώ χάθηκαν επίσης τη Δευτέρα στις ευρωαγορές, με τους αναλυτές να κάνουν λόγω για  κατάρρευση «που θυμίζει  Lehman Brothers».

Το χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης κατέρρεε με τον δείκτη DAX να υφίσταται πτώση -6,11%, στις 9.506,06 μονάδες, το Λονδίνο κατέγραφε απώλειες με τον FTSE-100 να υφίσταται πτώση -6,36% στις 5.793,84 μονάδες, το πορτογαλικό χρηματιστήριο κατέγραφε επίσης μεγάλη πτώση με τον PSI να χάνει -8%,04, το χρηματιστήριο του Παρισιού έχανε πάνω από 7%, αυτό της Μαδρίτης υποχωρούσε 7,5% και ούτω καθεξής.

Previous Αγορά καυσίμων: Οι κινεζικές ανησυχίες ρίχνουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού» – Δεν γίνεται εμφανές το αντίκρισμα στον καταναλωτή
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας