Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
savvaidou katerina gg dimosion esodon F 954748268

Βεβαιώνεται φόρος (τέλος επιτηδεύματος 2013) 150 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις

Άλλη μια «ξεχασμένη» φορολογική υποχρέωση καλούνται να πληρώσουν περισσότερες από 145.000 επιχειρήσεις.

Πρόκειται για το τέλος επιτηδεύματος του 2013 το οποίο δεν είχε βεβαιωθεί στην ώρα του. Θα βεβαιωθεί όμως τις επόμενες ώρες ή ημέρες – κάτι που σημαίνει ότι τα νομικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν φέτος το τέλος επιτηδεύματος «επί δύο»: μία για την τρέχουσα χρονιά και μια δεύτερη για το 2013.

Για να γίνει η βεβαίωση του ποσού (τουλάχιστον 1.000 ευρώ ανά επιχείρηση που σημαίνει ότι το δημόσιο προσβλέπει στο να εισπράξει περίπου 150 εκατ. ευρώ), εκδόθηκε την Παρασκευή απόφαση από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η απόφαση δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να πληρώσουν το ποσό σε οκτώ μηνιαίες δόσεις.

Φυσικά, έχουν τη δυνατότητα – επειδή αφορά σε υποχρέωση προηγούμενων ετών – να το συμπεριλάβουν και στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Στη δεύτερη περίπτωση, όμως, το τέλος επιτηδεύματος δεν θα μπορεί να ρυθμιστεί από μόνο του αλλά ως υποσύνολο όλων των ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων.

Ιδού και το χαρακτηριστικό απόσπασμα της απόφασης: «Το τέλος επιτηδεύματος βεβαιώνεται από τη ΔΗΛΕΔ στα νομικά πρόσωπα που υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2013 και καταβάλλεται σε οκτώ (8) ίσες μηνιαίες δόσεις. Από τιςδόσεις αυτές η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση και η καθεμία από τις επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα, αντίστοιχα. Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του τέλους εντός της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση ενάμιση τοις εκατό (1,5%)».

Επισυνάπτεται η ΑΠΟΦΑΣΗ.

naftemporiki.gr

Previous ΔΕΗ: Μείωση τιμολογίων «στο μέτρο του δυνατού»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας