Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
varoufakis gianis F 691674940

Βαρουφάκης: «Εκπληκτική προπαγάνδα» τα περί μη αποπληρωμής των “ακούρευτων” ελληνικών ομολόγων στην ΕΚΤ

Διέψευσε κατηγορηματικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δημοσιεύματα  που τον έφεραν να κάνει λόγο για «μη αποπληρωμή» των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων, ύψους 27 δισ. ευρώ, που διακρατεί η ΕΚΤ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση αποπληρωμής των SMP ομολόγων, που κατέχει η ΕΚΤ (συνολικά 27 δισ. ευρώ) με τη διαμεσολάβηση του ESM και πιθανόν κάποιου swap μεταξύ Ελλάδας και ESM.

Κάποιοι διαστρέβλωσαν αυτή την αναφορά, ως πρόταση μη αποπληρωμής των SΜP ομολόγων. Τέτοιου είδους κάκιστη δημοσιογραφία πρέπει επιτέλους να απομονωθεί».

Μάλιστα, είχε προηγηθεί twit του κ. Βαρουφάκη, στο οποίο χαρακτήριζε αυτά τα δημοσιεύματα ως «εκπληκτική προπαγάνδα!».

Νωρίτερα απο το βήμα του συνεδρίου του Εκόνομιστ ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε  ότι απαιτείται εξορθολογισμός του συστήματος του ΦΠΑ επισημαίνοντας κατηγορηματικά ότι καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Οι όποιες αλλαγές γίνουν θα είναι αντιυφεσιακές, πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.


Δήλωσε δε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει απολύτως καμία μεταβολή στους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, αυτή την τουριστική περίοδο και μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο υπουργός Οικονομικών τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και όχι ξεπουλήματος σε ελάχιστες τιμές.

Μίλησε για ένα λελογισμένο μείγμα ιδιωτικοποιήσεων με διατήρηση μεριδίων από το κράτος που θα χρησιμοποιηθούν ως περιουσιακά στοιχεία που θα υπαχθούν σε μια νέα αναπτυξιακή τράπεζα και θα χρησιμοποιηθούν ως εχέγγυα για επενδύσεις (με ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων).

Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός άμεσων ξένων επενδύσεων που περιμένουν και μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία της χώρας μας με τους εταίρους θα πραγματοποιηθούν. Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να απεγκλωβιστεί από τα κόκκινα δάνεια.

amna.gr 

Previous Ο Δήμος Αρταίων θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2015
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας