Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Β. Κροκίδης: «Δυσαρεστημένο το εμπόριο από την εξέλιξη στις εμπορικές μισθώσεις»

Τη δυσαρέσκεια των εμπόρων για το νέο καθεστώς επαγγελματικών μισθώσεων, που προτίθεται να θεσπίσει η κυβέρνηση και αφορά τη σύναψη συμβάσεων μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών εμπορικών καταστημάτων και επαγγελματικών γραφείων με χρονική ισχύ για 3 χρόνια  εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κροκίδης.

«Η εξέλιξη για τις νέες επαγγελματικές μισθώσεις, σαφώς και δεν ικανοποιεί τον εμπορικό κόσμο, αφού σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο της χώρας μας η περίοδος απόσβεσης μιας επένδυσης είναι τα πέντε χρόνια. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε αυτός ο χρόνος να υπερκαλύπτεται και να προστατεύει τον συνεπή επιχειρηματία. Προσπαθήσαμε με πολλά επιχειρήματα να αποδείξουμε ότι η πρότασή μας για 6 χρόνια αντί της πλήρους κατάργησης θα ήταν μία γενναία και αποδεκτή μείωση της 12ετίας, των παλαιών μισθώσεων, αλλά μάταια.

Η τριετία μπορεί να είναι μια μέση λύση μεταξύ Υπουργείου και Τρόικας, αλλά δεν μας δικαιώνει.

Η ΕΣΕΕ προτίθεται να δημιουργήσει υπηρεσία φιλικού διακανονισμού χρησιμοποιώντας το θεσμό της Διαμεσολάβησης και να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να  υλοποιήσει παλαιότερη πρότασή της για την ενίσχυση των επιτροπών της Περιφέρειας που θα επιλύουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Previous Επιχειρηματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη 12 έως 15 Μαρτίου 2014
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας