Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
trapeza ellados F 1460365283

ΤτΕ: Σε εβδομαδιαία ρέπος τα ταμειακά διαθέσιμα

Καθησυχαστική εμφανίστηκε η ΤτΕ όσον αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συστημάτων Πληρωμών και Διακανονισμών της Τραπέζης της Ελλάδος ξεκαθάρισε ότι τα διαθέσιμα των ΟΤΑ θα χρησιμοποιηθούν μόνο για εβδομαδιαία ρέπος με τόκο 2,6%.

Ο Μιχάλης Μιχαλόπουλος διαβεβαίωσε πως με αυτό τον τρόπο δεν χάνονται χρήματα αφού ισχύει η αρχή «ένα ευρώ βάζεις, ένα ευρώ παίρνεις», δηλαδή κανείς δεν θα πάρει λιγότερα από όσα έβαλε, ενώ θα πάρει υψηλότερο επιτόκιο.

Παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους φόβους των αυτοδιοικητικών λέγοντας ότι θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους αν κάνουν προγραμματισμό δαπανών. 

Συγκεκριμένα είπε ότι «θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να δώσουμε το 10% του ποσού που έχει διαθέσει ένας φορέας», εξηγώντας ότι μόνο στην περίπτωση που ζητηθεί άμεσα, μεσοβδόμαδα ή μέσα σε μια – δυο μέρες, ένα μεγάλο ποσό δεν θα μπορεί να διατεθεί από την ΤτΕ αφού θα έχει επενδυθεί στα ρέπος που λήγουν στο τέλος κάθε εβδομάδας.

Υποστήριξε μάλιστα ότι τα χρήματα δεν τοποθετούνται στον λογαριασμό για το Κοινό Κεφάλαιο που υπάρχει στην ΤτΕ από τον οποίο χρησιμοποιούνται για ομόλογα και άλλες επενδύσεις, αλλά σε λογαριασμό που θα αξιοποιηθούν μόνο για ρέπος.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, προανήγγειλε ότι θα φέρει διάταξη με την οποία το πέναλτι από το «σπάσιμο» των χρημάτων των φορέων που έχουν ήδη προθεσμιακούς λογαριασμούς, θα το επωμίζεται το κράτος

Πάντως, οι φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένουν επιφυλακτικοί, έως ότου ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα για τα ταμειακά διαθέσιμα. Σήμερα, οι δήμαρχοι έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

tovima.gr

Previous Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: Θετική η απόφαση για τον “προληπτικό φόρο”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας