Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
alexiadis tryfon F 1033875044

Τρ. Αλεξιάδης: Μερική αμνηστία στον επαναπατρισμό κεφαλαίων από την Ελβετία

Μερική αμνηστία σ’ όσους επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους από την Ελβετία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Δεν θα διαγράψουμε κάθε ευθύνη, αλλά θα δώσουμε κίνητρα» στους Έλληνες καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα, δήλωσε ενδεικτικά ο αρμόδιος υπουργός, προαναγγέλλοντας τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Όπως εξήγησε, το νομοθέτημα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μειώσει τα πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις για τέτοιου είδους υποθέσεις, τονίζοντας ωστόσο, ότι τα αδήλωτα ποσά θα φορολογούνται με συντελεστή άνω του 10 – 15%.

Ερωτηθείς για τη λίστα Lagarde, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι έχουν επιβληθεί έως τώρα, πρόστιμα άνω των 200 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές αρχές ελέγχουν συνδυαστικά όλες τις υπάρχουσες λίστες.

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση, παραδέχθηκε ότι θα «θα ληφθούν ορισμένα μέτρα, τα οποία θα επιβαρύνουν κάποιους φορολογούμενους, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό» και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται σκληρά».

naftemporiki.gr

Previous Γ. Σταθάκης: Οι δανειστές ζητούν την πώληση όλων των «κόκκινων δανείων»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας