Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
alexiadis tryfon F 1033875044

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων

Δεν θα υπάρξει φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Ant1.

Ο κ. Αλεξιάδης απέρριψε τα περί «φοροκαταιγίδας» και προανήγγειλε «λογικές αλλαγές» στη φορολογία εισοδήματος.

Διευκρίνισε ότι για το 2015 θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε αποδείξεις, ενώ για το 2016 θα υπάρξουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. «Αυτό στο οποίο προσανατολιζόμαστε είναι να χτίζουμε το αφορολόγητο μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, δηλαδή ψηφιακών συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό να αναγνωρίζουμε κι άλλες δαπάνες, όπως οι ιατρικές», είπε.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ προανήγγειλε αλλαγές για το 2016 ώστε ο φόρος να γίνει πιο δίκαιος και αναλογικός.

Ερωτηθείς για τα τέλη κυκλοφορίας σημείωσε ότι «φέτος δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά». Υπογράμμισε πάντως την ανάγκη να γίνουν πιο δίκαια, αφού «έχουμε εξωφρενικές περιπτώσεις, αμάξια μεγάλης αξίας λόγω των ρυθμίσεων για τα θέματα των ρύπων να έχουν πολύ μικρά τέλη κυκλοφορίας σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας και είναι ασήμαντης αξίας».

Για το περιουσιολόγιο είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί η πλειονότητα των πολιτών, αλλά «να ανησυχούν πάρα πολύ αυτοί που είχαν κάτι να κρύψουν και το κρύβαν τόσα χρόνια». Υποστήριξε παράλληλα ότι οι αντιδράσεις από ορισμένους «είναι γιατί θα εμφανιστούν τα αμοιβαία που έχουν στο εξωτερικό, οι μετοχές που έχουν στο εξωτερικό, τα χρήματα που έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό».

Τέλος για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το θέμα.

naftemporiki.gr

Previous Καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας φέτος διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ – Τι προβλέπεται για ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, άλλους φόρους
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας