Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
alexiadis tryfon F 1033875044

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν θα είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις σε καφέ και μπίρα

Δεν θα είναι μεγάλες οι επιβαρύνσεις σε καφέ και μπίρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. 

Μιλώντας στον Βήμα FM, σημείωσε ότι θα υπάρχουν αυξήσεις σε ορισμένα είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως είναι ο καφές, η μπίρα και η συνδρομητική τηλεόραση «και θα υπάρχουν μειώσεις σε κάποιους άλλους φόρους και θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι φόροι, πάρα πολύ καλοί, που θα έπρεπε να τους έχουμε φέρει εδώ και πολύ καιρό».

«Δεν είναι κακό π.χ. να αυξήσουμε τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια ή τη φορολογία στις εταιρείες που ασχολούνται με τα αμοιβαία κεφάλαια ή στα εταιρικά αυτοκίνητα, όπου γινόταν φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή» διευκρίνισε.

Ειδικότερα, ανέφερε πως η εικόνα που έχει είναι ότι στον καφέ θα υπάρξει μια επιβάρυνση 1-2 λεπτά στην καφετέρια και στην μπίρα πολύ λίγα λεπτά στις ακριβές μάρκες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως το οικονομικό επιτελείο δεν είναι ικανοποιημένο από τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, «αλλά θα κάνουμε περισσότερα».

Για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών στο κτήριο του Κεράνη, επανέλαβε ότι το Δημόσιο εξοικονομεί χρήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι φαίνεται πως το νομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης θα κατατεθεί σήμερα χωρίς τον λεγόμενο δημοσιονομικό κόφτη.

Απ’ ό,τι φαίνεται, ο κόφτης θα έρθει μετά το νομοσχέδιο σε τροπολογία, ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν τεχνικά θέματα και θέματα διαπραγμάτευσης και η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, «όλο αυτό που θα έλθει τώρα στη Βουλή, δεν είναι κάτι που μια μέρα η κυβέρνηση ξύπνησε και είπε “πάμε να φέρουμε αυτά τα πρόσθετα μέτρα”. Είναι αυτό που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, σε μια συμφωνία που ψηφίστηκε και από άλλα κόμματα – Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – για το 1% του ΑΕΠ που απαιτείται για το πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Αυτό συμφωνήσαμε τότε. Και ήρθαμε τότε, μετά από μια μακρά πορεία διαπραγματεύσεων, και το υλοποιούμε».

naftemporiki.gr

Previous 1ο Διαβαλκανικό Συνέδριο: Προώθηση Περιφερειακής Συνεργασίας (Τρόφιμα & Ποτά) – 1st Interbalkan Forum: Promoting Regional Cooperation (Food & Beverages), Θεσσαλονίκη 7-8 Ιουλίου 2016
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας