Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
tousk F1795438198

Τουσκ σε Αλ. Τσίπρα: Δεν υπάρχει πιθανότητα παράτασης

Δεν «βλέπει» καμιά πρόθεση από μέρους των κρατών μελών της Ε.Ε. να ικανοποιηθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης να παραταθεί προσωρινά η δανειακή σύμβαση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ενημέρωσε με σχετική επιστολή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κατόπιν διαβουλεύσεων με τους ηγέτες, απόντων νέων στοιχείων, δεν βλέπω καμιά επιθυμία να αντιταχθούμε στις θέσεις τις οποίες εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών στο συμβούλιό τους την 27η Ιουνίου», ανέφερε ο κ. Τουσκ σε απαντητική επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Τουσκ σημείωσε επίσης ότι η διαδικασία των διαπραγματεύσεων συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης την οποία είχε συγκαλέσει την περασμένη Δευτέρα και επαναβεβαιώθηκε στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη και την Παρασκευή.

«Δυστυχώς», ανέφερε ο κ. Τουσκ στην επιστολή του, «η κυβέρνησή σας διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα».

Ακόμη ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι μετά τη λήξη του προγράμματος την Τρίτη 30ή Ιουνίου η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει ένα νέο πρόγραμμα.

«Στην Ευρώπη η πόρτα για τις διαπραγματεύσεις παραμένει ανοικτή πάντα σε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και ευθύνης», ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγές: naftempori.gr, amna.gr, Reuters

 

Previous Αλ. Τσίπρας: Δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας