Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
TOURNATURKOSSIVAKIS ARKOUMANIS2 F978572969

TOUR NATUR: Η Άρτα στο Κέντρο της Ευρώπης

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση εναλλακτικού Τουρισμού TOURNATUR 2019 στο Ντίσελντορφ βρέθηκε εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Άρτας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται από τη Διοίκηση του σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων και την Περιφέρεια Ηπείρου για την προώθηση και προβολή της Άρτας ως ιδανικού προορισμού και των τεσσάρων εποχών.

Όπως τόνισε το μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Άρτας στην τουριστική Επιτροπή του Δήμου κ. Δημήτρης Κοσσυβάκης που βρέθηκε στην Έκθεση, η γεωμορφολογία της Άρτας, η οποία συνδυάζει βουνό και θάλασσα, ποτάμια και λίμνες προσφέρεται ως ιδανικός προορισμός για δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού όλες τις εποχές του χρόνου. «Στην Άρτα οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις δραστηριότητές τους με προγράμματα εξειδικευμένων δράσεων, όπως είναι ο ιαματικός τουρισμός, ο αθλητικός- ορειβατικός τουρισμός, ο τουρισμός της περιπέτειας, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο αγροτουρισμός κ.ά», ανέφερε για να προσθέσει: «Απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση των επισκεπτών από τη Γερμανία είναι η σύνδεση των αεροδρομίων Ακτίου και Ιωαννίνων με απευθείας πτήσεις με τα αντίστοιχα γερμανικά αεροδρόμια».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού των επισκεπτών.

Μεταξύ άλλων το επισκέφθηκαν ο Ηπειρώτης Δήμαρχος του Σβέρτε κ. Δημήτρης Αξουργός, ο οποίος σε δηλώσεις του κάλεσε τους γερμανούς τουρίστες να επισκεφθούν την πανέμορφη Ήπειρο και να απολαύσουν τα τοπία και τη φιλοξενία των ντόπιων, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κα Μαρία Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος και εκπρόσωποι της Ηπειρωτικής Ομογένειας του Ντίσελντορφ, που αποτελούν στήριγμα της Περιφέρειας Ηπείρου στις δράσεις της, και η ελληνική εφημερίδα στην Ευρώπη europolitis, που προβάλλει τους ελληνικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τον κ. Κοσσυβάκη οι εκπρόσωποι των φορέων της Άρτας και της Ηπείρου, που βρέθηκαν στην Έκθεση είχαν συναντήσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος με touroperatorsκαι ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και συζητήσεις με απλούς επισκέπτες και παραχώρησαν δηλώσεις και συνεντεύξεις σε γερμανικά ΜΜΕ, συμβάλλοντας θετικά στην από κοινού προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Άρτας και της Ηπείρου.

Στο περίπτερο βρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τασούλα Σίμου (από την Άρτα) και Ηλίας Γκαρτζονίκας (από τα Ιωάννινα), ο οποίος είχε επιφορτιστεί και με την παρουσίαση της Ηπείρου στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο περιθώριο της έκθεσης, καθώς και  η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ιουλία Μαρκούλα και από το Δήμο Αρταίων ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Χαρακλιάς και ο προϊστάμενος της Δ/νσης τουρισμού Θανάσης Αρκουμάνης.

Previous Με δικό του περίπτερο στη ΔΕΘ το Επιμελητήριο Άρτας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας