Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
glavas vasilakos tei F 2085103281

Το ΤΕΙ Ηπείρου επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας. Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και άλλους φορείς της Άρτας

H ενεργότερη δραστηριοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου  αποτέλεσε το αντικείμενο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου στις εγκασταστάσεις του Τεχνολογικού Ιδρύματος.

Τον κ. Βασιλάκο υποδέχθηκαν στο Campus Κωστακιών ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γλαβάς και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Ιδρύματος.

Αρχικά,  ο Γενικός Γραμματέας ξεναγήθηκε  στα εργαστήρια των Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου, όπου διαπίστωσε το εξαιρετικό ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται και την αρτιότητα των υποδομών τους με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το ΤΕΙ Ηπείρου δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ακόμη και από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλάκος, παρουσία της διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστο Παπάζογλου και με παραγωγικούς φορείς της Ηπείρου, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν για την άψογη και αποδοτική συνεργασία τους με το ΤΕΙ Ηπείρου και του εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την τοπική πρωτογενή παραγωγή, εκφράζοντας την επιθυμία τους για στενότερη συνεργασία και ενίσχυση, τόσο με το Ίδρυμα όσο και με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ο κ. Βασιλάκος ανέφερε ότι ένας από τους λόγους της επίσκεψής του σήμερα, είναι να φέρει όλους τους φορείς κοντά και να αναπτυχθούν οι απαραίτητες συνέργειες, ώστε οι φορείς της γνώσης, δηλαδή τα Πανεπιστήμια με τα Ερευνητικά Κέντρα και τα ΤΕΙ, να συνεργαστούν με τον επιχειρηματικό-παραγωγικό ιστό της Περιφέρειας για να επιτύχουμε ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη. Δήλωσε δε εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι το ΤΕΙ Ηπείρου ήδη έχει υλοποιήσει το συγκεκριμένο στόχο και από μέρους του αισθάνεται την υποχρέωση να συμβάλει στην ενίσχυση και την ενδυνάμωση ανάλογων συνεργασιών και συμπράξεων στο μέλλον. Στην κατεύθυνση αυτή, εκ μέρους της Διοίκησης του Ιδρύματος εκφράστηκε η βούληση για δημιουργία Αγροτικού Τεχνολογικού Πάρκου στο Campus Κωστακιών, την οποία ο κ. Βασιλάκος αξιολόγησε ως πολύ θετική.

Τέλος, στην ομιλία που παραχώρησε ο κ. Βασιλάκος προς το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΤΕΙ Ηπείρου και τους παραγωγικούς φορείς αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις τις Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, που στοχεύουν στη σύνδεση όλων των προγραμμάτων και δράσεων έρευνας και καινοτομίας της χώρας με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, θέτοντας ως βασικούς πυλώνες κατεύθυνσης τον αγροδιατροφικό τομέα, την υγεία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, την ενέργεια, το περιβάλλον και την πληροφορική και τις επικοινωνίες.

Previous Στις 9 Μαΐου οι πρώτες πληρωμές του «κοινωνικού μερίσματος»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας