Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Το Σεπτέμβριο τα πρώτα χρήματα στους μικρομεσαίους από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Ιδρύθηκε, την προηγουμένη εβδομάδα, στο Λουξεμβούργο, το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο και από το Σεπτέμβριο οι επιλέξιμες ελληνικές τράπεζες θα ξεκινήσουν να εκταμιεύουν χρήματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Oι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν δάνεια ύψους έως 1 εκατ. ευρώ από τον Σεπτέμβριο μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου και ειδικότερα από το πρώτο υποταμείο αυτού που αφορά στη Χρηματοδότηση των ΜμΕ, ανέφερε την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης.

Τα δάνεια αυτά, εκτιμάται από το υπουργείο, ότι θα έχουν επιτόκια χαμηλότερα από 1 έως 3 μονάδες από τα επιτόκια της αγοράς.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι μετά την KfW ανοίγει ο δρόμος για να συμμετάσχουν κι άλλοι στο επενδυτικό ταμείο, ενώ για τις ελληνικές μικρομεσαίες είναι μία λύση χρηματοδότησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της KfW δρ. Ούλριχ Σρέντερ ανέφερε ότι δάνειο θα μπορούν να λάβουν ΜμΕ με προσωπικό έως 250 εργαζόμενους και τζίρο έως 50 εκατ. ευρώ και διάρκεια που δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 7 χρόνια. Τα δάνεια θα δοθούν για νέες επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης αλλά και αναχρηματοδότηση δανείων, η αποπληρωμή τους θα γίνεται με καταβολή μόνο τόκων και αποπληρωμή στη λήξη του δανείου.

ΠΗΓΗ: amna.gr

Previous CeBIT Bilisim Eurasia Διεθνής έκθεση Πληροφορικής, Τεχνολογίας, Τηλεπικοινωνιών, Software & Services 11-14 Σεπτεμβρίου 2014, Κωνσταντινούπολη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας