Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
parousiasi LEADER3 F590393596

Το πρόγραμμα CLLD-LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 παρουσιάστηκε την Πέμπτη 11.07.2019 στο Επιμελητήριο Άρτας

Το Μέτρο 19 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Τοπική Ανάπτυξη με την πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων», Υπομέτρο 19.2 για παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα, του CLLD-LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 παρουσιάστηκε την Πέμπτη 11.07.2019, «στο Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Άρτας».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε επενδύσεις, που αφορούν κατά βάση στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, τομείς στους οποίους βασίζεται η οικονομία της περιοχής μας, επισήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος στο χαιρετισμό του στη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο κ. Γκολομάζος παρότρυνε τους επιχειρηματίες και αγρότες της Άρτας να αδράξουν της ευκαιρίας εκμεταλλευόμενοι στο έπακρον το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις χρηματοδοτήσεις, που προβλέπονται και να επενδύσουν αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.

Όπως είπε, «δεν πρέπει να αφήνουμε τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε και να επενδύσουμε και το τελευταίο ευρώ των χρηματοδοτικών εργαλείων και να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ανάπτυξη».

Το Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως: επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών και δασικών προϊόντων, οικοτεχνίες, τουριστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού, βιοτεχνίες μεταποίησης – κατασκευών – ειδών διατροφής, επιχειρήσεις εμπορίου και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Μπορούν να ενταχθούν υφιστάμενες ή υπό ίδρυση επιχειρήσεις και η ενίσχυση χορηγείται στους δικαιούχους με τη μορφή επιχορήγησης.

Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 50% έως 65% των επιλέξιμων δαπανών, ανάλογα με την κατηγορία, την «υποδράση» στην οποία υποβάλλεται το επενδυτικό σχέδιο.

Ειδικά, το αυξημένο ποσοστό ενίσχυσης 65%, αφορά σε συγκεκριμένες «υποδράσεις» του προγράμματος, στις οποίες τίθενται επιπλέον ειδικοί όροι και αφορούν στις νέο-ιδρυόμενες επιχειρήσεις και στη μικροεπιχειρηματικότητα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα επίσης, δίνεται από το πρόγραμμα στην εισαγωγή καινοτομίας και στον τρόπο με τον οποίο αυτή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την ενσωμάτωσή της στα επενδυτικά σχέδια που θα υποβληθούν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER.

Η υποβολή των προτάσεων άρχισε στις 2 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Άρτας και στο τηλέφωνο: 2681028728.

Previous Εκδήλωση παρουσίασης Προγράμματος ΕΣΠΑ “Ηλεκτρονικό Επιχειρείν ΙΙ”, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 και ώρα 8 μ.μ.
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας