Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Eparks Italia 1 F 1054752048

Το Επιμελητήριο Άρτας τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία συμμετέχοντας σε Ημερίδα για την Προσβασιμότητα των Πάρκων και των Προστατευμένων Περιοχών

Το Επιμελητήριο Άρτας τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, συμμετέχοντας σε Ημερίδα για την Προσβασιμότητα των Πάρκων και των Προστατευμένων Περιοχών στo πλαίσιo του έργου Ε-Parks στο MonteSantAngelo της Ιταλίας στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy, υλοποιείται από το Επιμελητήριο Άρτας με το Università deglistudidiFoggia, το EnteParcoNazionaledelGargano, το ConsorziodiBonificaMontanadelGargano και το @Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στοχεύει τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα Εθνικά Πάρκα.

Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου συμμετείχαν σε Ημερίδα που διοργανώθηκε στο MonteSantAngelo της Ιταλίας, παρουσιάζοντας την Προσβασιμότητα στις ελληνικές προστατευόμενες περιοχές, τις προκλήσεις και τις προοπτικές καθώς και στην 3η Συνάντηση Εργασίας του έργου σχεδιάζοντας τις επόμενες δράσεις.

Στο προσεχές διάστημα, στο Επιμελητήριο Άρτας θα πραγματοποιηθεί Ημέρα Γνωριμίας για πολίτες και επιχειρήσεις για το έργο, που στοχεύει στην προσβασιμότητα ΑμεΑ σε Εθνικά Πάρκα και προστατευόμενες περιοχές.

Ειδικότερα, στόχος του έργου Eparks είναι η ανάπτυξη συστήματος ειδικής Σήμανσης για περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές, που θα επιτρέπει τον συνδυασμό των στοιχείων του βιώσιμου τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε ΑΜΕΑ. Στις δράσεις του έργου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών με κατασκευαστικές παρεμβάσεις, τοποθέτηση σημείων ενημέρωσης, ανάπτυξη ειδικής σήμανσης και εκπαιδευτικά σεμινάρια για εμπλεκόμενους φορείς. Τα αποτελέσματα των δράσεων θα είναι η ανάπτυξη ενός τύπου τουρισμού που θα υιοθετεί υπεύθυνη στάση από τους επισκέπτες μιας περιοχής, ώστε οι στοχευόμενες περιοχές να βελτιώσουν την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Previous Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 500 ανέργους 18 έως 30 ετών σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα και του Δημοσίου στην Περιφέρεια Ηπείρου
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας