Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
papazoglou genikos proxenos alvanias1 F 1739485406

Το Επιμελητήριο Άρτας επισκέφθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άρτας

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας πραγματοποίησε την Πέμπτη, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Pervin Gjikuria.

Ο κ. Gjikuria συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας κ. Χρήστο Παπάζογλου με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας των επιχειρηματιών της Άρτας με συναδέλφους τους στην Αλβανία.

Ο Χρήστος Παπάζογλου ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο για τους τομείς δραστηριοποίησης των Αρτινών Επιχειρήσεων και τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, καθώς και για τις προτάσεις που υπέβαλε το Επιμελητήριο Άρτας στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Interreg «Ελλάδα-Αλβανία», σε συνεργασία με φορείς και των δυο χωρών, μία εκ των οποίων έχει εγκριθεί.

Ο κ. Παπάζογλου ζήτησε πιο εντατική συνεργασία ώστε να υποβάλλονται όλο και περισσότερες νέες προτάσεις σε διασυνοριακά Προγράμματα για τομείς όπως ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση και ο τουρισμός, όπου υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης και συνεργασίας.

Επίσης, πρότεινε την άμεση διοργάνωση μιας ευέλικτης επιχειρηματικής αποστολής από την Άρτα με Β2Β συναντήσεις με συναδέλφους τους στην Αλβανία, με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών και την προώθηση τοπικών προϊόντων στη γείτονα χώρα, πρόταση που βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ο Γενικός πρόξενος.

Ο κ. PervinGjikuriaαναφέρθηκε στους κλάδους που γνωρίζουν ανάπτυξη στη χώρα του, όπως ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας και η τυροκομία, επισημαίνοντας την ανάγκη εκπαίδευσης. Όπως είπε, υπάρχει έλλειψη τεχνογνωσίας ειδικά στον κλάδο της τυροκομίας, τομέας στον οποίο θα τους ενδιέφερε άμεσα μια συνεργασία μεταξύ των δύο περιοχών. «Από μια τέτοια συνεργασία θα επωφελούνταν και οι δύο γείτονες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεσμεύθηκε να συζητήσει τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Άρτας με τα αρμόδια Αλβανικά υπουργεία – κυρίως στο Αγροτικής Ανάπτυξης- και να συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη μαθητών

Το Επιμελητήριο Άρτας επισκέφθηκαν την Πέμπτη το πρωί και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άρτας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τους μαθητές για το θεσμικό ρόλο και τις δράσεις του Επιμελητηρίου Άρτας επικεντρώνοντας στον Πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό. Απάντησε μάλιστα και σε ερωτήματα μαθητών σχετικά με την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης του Τουρισμού. Από την πλευρά τους, οι μαθητές πρότειναν τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην πόλη και τη διοργάνωση αγώνων mountainbike στα ορεινά του νομού.

Previous ΤΕΙ Ηπείρου: Διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση φωτοτυπικών μηχανημάτων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας