Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
papazoglou tsirogiannis patilas karagiorgos papazoglou1 F 141541747

Το Επιχειρηματικό Πάρκο στο επίκεντρο της αντζέντας της συνάντησης Διοίκησης Επιμελητηρίου – Δημοτικής Αρχής

papazoglou_tsirogiannis_patilas_karagiorgos_papazoglou1_F-141541747.jpg

Την πρόθεσή τους να συντονίσουν τις ενέργειες τους για την προώθηση δράσεων, που σχετίζονται με τη βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών επαναβεβαίωσαν η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Άρτας και η Δημοτική Αρχή στη συνάντηση, που είχαν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, στο Δημαρχείο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Παπάζογλου, αφού τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα σταθεί αρωγός στο έργο της Νέας Δημοτικής Αρχής, ενημέρωσε το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους για σειρά θεμάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Άρτας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο Επιχειρηματικό Πάρκο.

Ειδικότερα, ο κ. Παπάζογλου ζήτησε και πήρε τη δέσμευση του κ. Τσιρογιάννη ότι θα δρομολογήσει άμεσα τις ενέργειες, που απαιτούνται για την κατασκευή του Επιχειρηματικού Πάρκου Άρτας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πρότεινε εξάλλου και έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Δήμαρχο Αρταίων  για την προώθηση σειράς κοινών δράσεων όπως:

Γραφείο Επιχειρηματικότητας

Συνεργασία Επιμελητηρίου – Δήμου για τη σύσταση Γραφείου Επιχειρηματικότητας και Προώθησης Επενδύσεων με έμφαση στην καινοτομία, τον πρωτογενή τομέα  και τον Τουρισμό.

Στήριξη & ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα

Συμβουλευτική Δομή για την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, την επιλογή κατάλληλων φυτικών ποικιλιών και παραγωγικών ζώων. Προώθηση συμβολαιακής γεωργίας, δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου, στήριξη και ενίσχυση των συνεταιριστικών δομών και προώθηση μονάδων κοινωνικής Οικονομίας. (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.).

Θέσπιση Ειδικού Σήματος Ονομασίας Προέλευσης ΑΡΤΑ (Ετικέτα με την ονομασία ΆΡΤΑ), που θα διατίθεται από το Επιμελητήριο.

Συνεργασία Αναπτυξιακής Δήμου Αρταίων και Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Άρτας

Συνεργασία Αναπτυξιακής Δήμου Αρταίων και Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Άρτας για την κοινή αξιοποίηση Δομών και Δράσεων.

Κοινές Δράσεις Τουριστικής και Πολιτιστικής Προώθησης & Προβολής

Κατάρτιση Τουριστικού Οδηγού για την προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας, της ιστορικής φυσιογνωμίας  και της περιβαλλοντικής ποικιλομορφίας της περιοχής.

Ο κ. Παπάζογλου ενημέρωσε για τις Τουριστικές Υποδομές που χρήζουν βελτίωσης, όπως: οι σημάνσεις στους Οδικούς άξονες που οδηγούν στα Τζουμέρκα από Άρτα- Άγναντα και Άρτα–Τρίκαλα, Εγκαταστάσεις για δημοφιλή αθλήματα (π.χ.: κανό – καγιάκ) σε λίμνες και ποτάμια, Αξιοποίηση  της λίμνης Πουρναρίου με παραλίμνιο δρόμο από Πουρνάρι προς Μελάτες, Υποδομή Internet.

Previous Προτάσεις ΣΕΒ για αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου 300 δισ. ευρώ, που είχε εισηγηθεί ο Ζ. Κ. Γιούνκερ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας