Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
vouli tsipras F 749350512

Την Πέμπτη αναμένεται στη Βουλή το ν/σ για τα προαπαιτούμενα

Την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές την Παρασκευή και τη Δευτέρα στην Ολομέλεια, οπότε και αναμένεται η ψήφισή του. 

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το χρονοδιάγραμμα έγκρισης και εκταμίευσης της υποδόσης παραμένει όπως έχει ήδη καθορισθεί και προβλέπει την έγκριση από το EwG στις 29 Σεπτεμβρίου και την οριστική απόφαση για εκταμίευση στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου.

Στο ν/σ αναμένεται να συμπεριληφθούν:

  • Οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό με την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων (ασφάλιση στον ΟΓΑ για περιοχές με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους), την κατάργηση των εκπτώσεων στις εισφορές του κλάδου υγείας αλλά και των εκπτώσεων που αφορούν την αναγνώριση πλασματικών ετών.
  • Οι νομοθετικές αλλαγές για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
  • Η μεταφορά των μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ (εκτός απροόπτου θα χρειαστεί νομοθετική κύρωση και γι’ αυτό το θέμα), αλλά και τη μεταφορά της ομάδας των ΔΕΚΟ στο καινούργιο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
  • Η τροποποίηση της νομοθεσίας για το ειδικό τέλος ΕΤΜΕΑΡ μέσω του οποίου αποπληρώνονται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Η θέσπιση των πόρων που απαιτούνται για τη λειτουργία της νέας ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων.
  • Στόχος είναι στο νομοσχέδιο να ενσωματωθούν οι διατάξεις τόσο για την τόνωση των ηλεκτρονικών πληρωμών όσο και για την οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων.

naftemporiki.gr

Previous Γρ. ΟΕΥ Τιράνων: 3η Διεθνή Έκθεση «Ενέργεια & Κατασκευές» 27-29 Οκτωβρίου Τirana Expo Centre Τίρανα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας