Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Τί προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Λύσεις στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα  δίνει το Πολυνομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ υποστήριξε στην τοποθέτησή του, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε σε ορισμένες από αυτές τις παρεμβάσεις.

Αγορές Παραγωγών

Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο καθιερώνονται οι αγορές παραγωγών, στις οποίες απευθείας οι ίδιοι οι παραγωγοί θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, χωρίς να παρεμβαίνουν, δηλαδή, οι ενδιάμεσοι. «Φιλοδοξούμε με αυτήν την παρέμβαση να κλείσει η «ψαλίδα» που υπάρχει σήμερα στις τιμές από το χωράφι στο ράφι», κατέληξε.

Συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων για αντιμετώπιση παράνομης διακίνησης

«Καθιερώνεται η συνταγογράφηση φυτοφαρμάκων, εκσυγχρονίζεται δηλαδή το θεσμικό πλαίσιο εμπορίας και διακίνησης φυτοφαρμάκων. Με τη συνταγογράφηση και με την καθιέρωση των βιβλίων εσόδων-εξόδων επιδιώκουμε να αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό το υπαρκτό, πράγματι, πρόβλημα της παράνομης διακίνησης φυτοφαρμάκων, λαθραίων φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων που έρχονται από το εξωτερικό».

Διασύνδεση του Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων

με το Γενικό Μητρώο Εμπόρων

Σημαντική μεταρρύθμιση, κατά τον κ. Χαρακόπουλο, είναι και η διασύνδεση του Μητρώου Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων με το Γενικό Μητρώο Εμπόρων στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το ΓΕΜΗ. Με υπουργική απόφαση, όπως λέει ο νόμος, θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις για την εγγραφή στο Μητρώο Εμπόρων, κι ο έμπορος αγροτικών προϊόντων θα υποχρεούται να καταθέτει εγγυητική επιστολή, τόνισε για να προσθέσει «Έτσι, θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτούς τους «μπαταχτσήδες», αεριτζήδες εμπόρους που παίρνουν τη σοδειά του αγρότη και πολλές φορές είτε ρίχνουν «κανόνια» και δεν πληρώνουν, είτε πληρώνουν όποτε τους καπνίσει».

Κτηνίατρος εκτροφής

Θεσμοθετείται για πρώτη φορά ο κτηνίατρος εκτροφής, που θα παρακολουθεί την κτηνοτροφική εκμετάλλευση και θα συμβουλεύει τον κτηνοτρόφο, με σκοπό να υπάρξει πρόσληψη από ζωοανθρωπονόσους, όπως είναι η βρουκέλλωση.


Νέα εγκύκλιος για νομιμοποίηση αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής ότι στις 21 Ιανουαρίου εκδόθηκε εγκύκλιος από το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Αλεξιάδη, η οποία απεστάλη στις πολεοδομίες, προκειμένου να εφαρμόσουν το νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι στη Βουλή για τη νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων σταυλικών εγκαταστάσεων, ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων, χωρίς κανένα πρόστιμο, με ένα απλό παράβολο. 

Απλοποιείται η ίδρυση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος απλοποιούνται οι διαδικασίες για την ίδρυση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

«Δεν χρειάζεται πια περιβαλλοντική μελέτη, περιβαλλοντική άδεια, που ήταν μια χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Για την πλειονότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αρκεί η υπαγωγή τους στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις», υποστήριξε ο κ. Χαρακόπουλος. 


Previous Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α./Περιφέρειας Ηπείρου για τα σχέδια σύμβασης πέντε έργων του ΕΣΠΑ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας