Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
agrotikos tomeas F655086327

Τι αλλάζει στη δήλωση μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων

Δύο αποφάσεις που αφορούν στη δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης από τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ.

Με την πρώτη απόφαση, παρατείνεται η προθεσμία εκπλήρωσης της συγκεκριμένης υποχρέωσης έως και τις 31 Μαρτίου ενώ με τη δεύτερη απόφαση επέρχονται τροποποιήσεις στη διαδικασία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι αλλαγές που επέρχονται είναι οι ακόλουθες: 

  • «Η υποχρέωση αυτή είναι προαιρετική για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των ογδόντα (80) ευρώ».
  • Σε όσες περιπτώσεις είναι αδύνατη η ηλεκτρονική υποβολή και η δήλωση υποβάλλεται, για λογαριασμό του εκμισθωτή, από κηδεμόνα σχολάζουσας κληρονομίας, εκκαθαριστή κληρονομίας διορισμένο από το δικαστήριο, εκτελεστή διαθήκης που διορίστηκε από το δικαστήριο ή από τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων, σύνδικο πτώχευσης σε περίπτωση πτώχευσης φυσικού προσώπου, προσωρινό διαχειριστή σε περίπτωση επιδικίας, μεσεγγυούχο σε περίπτωση μεσεγγύησης, επίτροπο ή κηδεμόνα ή δικαστικό συμπαραστάτη σε περίπτωση που ιδιοκτήτης ακινήτου είναι ανήλικο τέκνο ή άτομο σε δικαστική συμπαράσταση, θα υποβάλλεται χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του εκμισθωτή με το ειδικό έντυπο δήλωσης όπως το συνημμένο “ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ”».
Previous Έτοιμη να συζητήσει άλλες μορφές συνεργασίας για την προώθηση ελληνικών προϊόντων, δηλώνει η Μόσχα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας