Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
eforia xartia2 F 1350025989

«Τέλος επιτηδεύματος» σε χιλιάδες επιχειρήσεις – Ποιες θα πληρώσουν

Μια «ξεχασμένη» από το 2013 φορολογική υποχρέωση αναμένεται να βεβαιώσει το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται η έκδοση απόφασης της ΓΓΔΕ με βάση την οποία θα ανοίξει ο δρόμος για τη βεβαίωση του τέλους επιτηδεύματος των νομικών προσώπων. Το συγκεκριμένο τέλος θα έπρεπε να έχει καταβληθεί από τις επιχειρήσεις από το 2013, ωστόσο αυτό ουδέποτε έγινε.

Έτσι, η βεβαίωση θα γίνει εντός των επόμενων ημερών ενώ τα νομικά πρόσωπα θα έχουν δύο επιλογές: ή να πληρώσουν το τέλος μέχρι το τέλος Ιουνίου (δηλαδή μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα) ή να το εντάξουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Το συνολικό ποσό που αναμένεται να βεβαιώσει η ΓΓΔΕ αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για την 3η λίστα φορολογικών υποχρεώσεων προηγούμενων ετών που θα βεβαιωθεί. Είχε προηγηθεί το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για το 2015. 

naftemporiki.gr

Previous Δεν «βλέπει» συμφωνία τη Δευτέρα ο Ντέισελμπλουμ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας