Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Τάσεις ενίσχυσης για τα αιολικά συστήματα, σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν τα Φ/Β συστήματα

Η αστάθεια και αβεβαιότητα στην εγχώρια οικονομία, η έλλειψη χρηματοδότησης και οι διαρθρωτικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο (αναδρομική έκτακτη εισφορά στις μονάδες παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ, αναστολή αδειοδότησης Φ/Β σταθμών, αναπροσαρμογή τιμών πώλησης κλπ.) περιόρισαν δραστικά τις επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ, με αποτέλεσμα η αγορά των συστημάτων ΑΠΕ να συρρικνωθεί δραστικά, τα τελευταία χρόνια. Τα παραπάνω επισημαίνονται στην κλαδική μελέτη που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group AE και στην οποία διερευνάται η εξέλιξη του κλάδου των Προμηθευτών Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στη χώρα μας λειτούργησε μεγάλος αριθμός εταιρειών που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η πλειοψηφία των οποίων ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια. Στον τομέα της αιολικής ενέργειας, ο αριθμός των προμηθευτών ανεμογεννητριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παραμένει μικρός. Ειδικότερα, οι εταιρείες που κατασκευάζουν ή και εκμεταλλεύονται τα αιολικά πάρκα, είτε εισάγουν απευθείας από οίκους του εξωτερικού τις ανεμογεννήτριες, είτε η αγορά τους πραγματοποιείται από εγχώριες θυγατρικές ή υποκαταστήματα των ξένων ομίλων.

Ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.Προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση για τον απαραίτητο εξοπλισμό, παρατηρήθηκε δυναμική αύξηση του αριθμού των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια φωτοβολταϊκών συστημάτων, ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα 2010-2013.

Περισσότερα στοιχεία στο συνημμένο Δελτίο Τύπου.

Σχετικά Αρχεία:

Previous ΕΣΕΕ: Στα όριά της η αντοχή των ΜμΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας