Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ – Θ. Τζάκρη

Στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στάθηκε το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με την υφυπουργό Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη.

Η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε τις δομές που έχει αναπτύξει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την υποστήριξη της καινοτομίας και την ανάπτυξη των συνεργατικών σχηματισμών σε επίπεδο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η υφυπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο θα προσπαθήσει να ενισχυθούν περισσότερο τέτοιες δράσεις.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, λόγω της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, τα προβλήματα ρευστότητας και στην ανάγκη που έχει δημιουργηθεί για ανάπτυξη εναλλακτικών χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως π.χ. δημιουργία εργαλείου μικροχρηματοδότησης. Αυτό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, προϋποθέτει και τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διεξοδική ήταν και η συζήτηση για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, όπου συμφωνήθηκε στενή συνεργασία του υπουργείου με την ΓΣΕΒΕΕ, προκειμένου να αρθούν οι περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous ΕΣΕΕ: 13 επισημάνεις για το πολυνομοσχέδιο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας