Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
champer artas LOGO mikro1

Τ. Πετρόπουλος: Στους 4.500 οι αγρότες με επιβάρυνση άνω του 13% με το νέο ασφαλιστικό

Μόνο 4.500 αγρότες θα έχουν επιβάρυνση πάνω από το 13% με το νέο ασφαλιστικό, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ανακοινώνοντας ότι το εργόσημο θα απαλλάσσεται από τις δαπάνες.

«Παρά τα όσα λέγονται δεν θα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών, δηλαδή δεν θα συμβεί να έχουμε μία δήμευση της αγροτικής περιουσίας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Μόνο 4.500 αγρότες θα έχουν μια επιβάρυνση άνω του 13% σε σχέση με ό,τι καταβάλουν σήμερα», υπογράμμισε ο υφυπουργός απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ακόμα ο κ. Πετρόπουλος ανήγγειλε ότι «μαζί με το εργόσημο που θα απαλλάσσεται κατά το μέρος της καταβολής του με κατάσταση που θα στέλνει ο ενιαίος φορέας κοινωνικής ασφάλισης για τις δαπάνες που κατέβαλε ο αγρότης στο εργόσημο, θα έχει και μείωση των εμφανιζόμενων εσόδων του. Με την κατανομή που θα γίνεται με έναν τρόπο πάρα πολύ αποτελεσματικό και στην αγροτική οικογένεια -σύζυγο και παιδιά- θα δείτε ότι θα είναι ένα σύστημα το οποίο θα προωθεί την απασχόληση των αγροτών και θα τους ενισχύει σε μια κατεύθυνση ύπαρξης μίας εθνικής σύνταξης για όλους».

Ο υφυπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι με βάση το ισχύον καθεστώς οι αγρότες το 2026 θα έχαναν την βασική σύνταξη που παίρνουν σήμερα, η οποία ήδη μειώνεται κατά 4% κάθε χρόνο από το 2002 και μετά.

naftemporiki.gr

Previous Πρόσκληση στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Επιμελητηρίου Άρτας- ΣΕΒΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας