Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
iamatika loutra F 532553144

Συνεργασία υπουργείου Τουρισμού και ΟΓΑ με στόχο την ανάπτυξη του ιαματικού και του χειμερινού τουρισμού

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) Ξενοφώντα Βεργίνη υπέγραψε την Πέμπτη η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με στόχο την υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ, που αφορούν τον τουριστικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «επιδίωξη του υπουργείου είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η τόνωση του ξενοδοχειακού τομέα καθώς και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού».

Αναφερόμενη στην υπογραφείσα συμφωνία είπε ότι «εστιάζει στην ανάπτυξη του ιαματικού και του χειμερινού τουρισμού, στην παροχή τεχνογνωσίας για την οργάνωση και την εξέλιξη των παροχών του ΟΓΑ». Σκοπός μας -ανέφερε- είναι η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των δικαιούχων του ΟΓΑ. Η ενημέρωση των νέων-αγροτών-ασφαλισμένων του ΟΓΑ για τη διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης. Επιδιώκεται –πρόσθεσε η υπουργός- η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πρακτικής εμπειρίας και πληροφοριών και η προβολή των προγραμμάτων του ΟΓΑ μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΤ gnto.gov.gr».

Από την πλευρά του ο Ξεν. Βεργίνης χαρακτήρισε την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ως «σημαντικό βήμα» και πρόσθεσε ότι «σκοπός του ΛΑΕ του ΟΓΑ είναι η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, διακοπών, εκδρομών, δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου, δωρεάν παροχής βιβλίων και άλλου έντυπου υλικού, καθώς και γενικότερης ενημέρωσης και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας. Επίσης η παροχή χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, η ανάληψη δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών ή για την παρακολούθηση αγροτικών συνεδρίων, καθώς και η συμμετοχή σε προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης συναφή προς τους σκοπούς του Λογαριασμού».

Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ /ΟΓΑ έτους 2014 έχουν 1.153.700 δικαιούχοι εκ των οποίων οι 677.700 είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι 31.000 είναι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, και οι 445.000 είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά) των ανωτέρω προσώπων που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.

Previous Σχέδια για κατάργηση του 70% των διαδικασιών αδειοδοτήσεων έναρξης επιχειρήσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας