Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ptinotrofeio F 1718862895

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους των πτηνοτρόφων

Mε τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕ.Ο.Π.Π.), κ. Ζιώγα Απόστολο, Πρόεδρο Δ.Σ., κ. Μπλέτσα Χαρίλαο, κ. Ζαμπέλη Χρήστο και κ. Τουρκοχωρίτη Αντώνη, μέλη του Δ.Σ. της ΠΕ.Ο.Π.Π., κ. Μπαλτογιάννη Παναγιώτη, Πρόεδρο Πτηνοτροφικής και κ. Κιτάκη Παντελή, Πρόεδρο Πτηνοτροφικού Συλλόγου Σερρών συναντήθηκε την Παρασκευή ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μελάς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥπΑΑΤ.

Ο κ. Μπαλτογιάννης, ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πτηνοτρόφοι και επεσήμανε ότι οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους των καυσίμων, αλλά και την οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας, δημιουργεί αρκετά προβλήματα στον κλάδο της πτηνοτροφίας.

Ειδικότερα ο Πρόεδρος της Πτηνοτροφικής, ζήτησε την παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού σε θέματα όπως:
· Τη ρύθμιση χρεών των πτηνοτρόφων και ιδιαίτερα των δανείων που ελήφθησαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου,
· Τη λήψη μέτρων αντιστάθμισης του υψηλού ενεργειακού κόστους στον κλάδο της πτηνοτροφίας,
· Την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει στα πλαίσια χορήγησης της κρατικής ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis).

Ο κ. Λεονταρίδης, μετά από επικοινωνία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, δήλωσε ότι: «βούληση της Κυβέρνησης είναι – και αυτό θα αποφασισθεί άμεσα – να προχωρήσει το συντομότερο την απόφαση για παράταση καταβολής των δόσεων των κτηνοτροφικών – πτηνοτροφικών δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου». Επίσης, τόνισε ότι: «καταβάλλεται προσπάθεια ένταξης των πτηνοτρόφων στο νέο τρόπο φορολόγησης για το πετρέλαιο» και πρόσθεσε ότι θα εξετάσει το αίτημα καταβολής της ενίσχυσης ήσσονος σημασίας στους πτηνοτρόφους που δεν την έλαβαν μέχρι σήμερα.

Previous Διεθνής Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM Expo ’14, 5 – 7 Δεκεμβρίου 2014, Metropolitan Expo
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας