Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
image F17412.ashx

Συνάντηση Μίχαλου με τον γερμανό ομόλογό του

Η διατήρηση και αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το αντικείμενο στης συνάντησης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνου Μίχαλου με τον ομόλογό του πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γερμανίας Δρ. Ρίτσαρντ Βέμπερ.
Κοινή θέση των δύο προέδρων είναι η διατήρηση των Επιμελητηρίων ως Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου.Ο κ. Μίχαλος συζήτησε με το γερμανό ομόλογό του τις προτάσεις της τρόικας για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα ελληνικά Επιμελητήρια και παρουσίασε τις προτάσεις της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν τα Επιμελητήρια στις επιχειρήσεις – μέλη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των γερμανικών Επιμελητηρίων συμφώνησε με τις θέσεις και τις απόψεις του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της διατήρησης και ενίσχυσης του Επιμελητηριακού θεσμού σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.
Οι δυο πρόεδροι συζήτησαν επίσης και την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών μέσω της Ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων. Συμφώνησαν μάλιστα να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών σε συγκεκριμένους τομείς που ενδιαφέρουν τόσο τις ελληνικές, όσο και τις γερμανικές επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων. Στο πλαίσιο αυτό θα αναληφθούν συστηματικά πρωτοβουλίες από τα Επιμελητήρια για την ενίσχυση του εξαγωγικού εμπορίου και την προώθηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών.

 Πηγή : Τα Νέα

Previous Πρόχειρος Επαναληπτικός Διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών συντήρησης δημοτικού φωτισμού Δ.Ε. Αρταίων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας