Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Συνάντηση ιδιοκτητών και εμπόρων

Τελευταία προσπάθεια καταβάλλουν σήμερα ιδιοκτήτες ακινήτων και έμποροι για να τα βρουν ως προς το περιεχόμενο των αλλαγών στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου συναντώνται το μεσημέρι, επιδιώκοντας να βρουν κοινή θέση απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας για νέο καθεστώς στα ενοίκια καταστημάτων και γραφείων.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έχει καλέσει τα δύο μέρη να συμφωνήσουν στο πλαίσιο των αλλαγών που κρίνουν αναγκαίες, ώστε στη συνέχεια να υπάρξει διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Απελευθέρωση
Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά για τις νέες συμβάσεις απελευθέρωση, δηλαδή να μην υπάρχει ελάχιστη υποχρεωτική διάρκεια μίσθωσης, αλλά να ισχύει ό,τι συμφωνούν οι δύο πλευρές (ιδιοκτήτες και ενοικιαστές) κατά τη σύναψη του συμβολαίου.

Για τις ισχύουσες συμβάσεις η Ομοσπονδία προτείνει αυτές να μείνουν ως έχουν, μέχρι να περάσει η 12ετία ή η 16ετία, ανάλογα τι έχει συμφωνηθεί.

Από την άλλη μεριά η ΕΣΕΕ προτείνει για τις νέες συμβάσεις ελάχιστη χρονική διάρκεια τα έξι χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα έξι. Θέση στην οποία φαίνεται να βλέπει θετικά και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πάντως, η ΠΟΜΙΔΑ αντιδρά σε αυτήν την αλλαγή, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο πάλι προστατεύονται οι ενοικιαστές, ενώ το προσδοκώμενο, που είναι η επανεκκίνηση της αγοράς μίσθωσης ακινήτων, δεν επιτυγχάνεται.

Οι ιδιοκτήτες, λόγω της ύφεσης και της στάσης πληρωμών από επιχειρήσεις, προτιμούν να κρατούν ξενοίκιαστα τα καταστήματα και γραφεία τους.

 

Previous «Φρέναρε» η απασχόληση στο λιανεμπόριο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας