Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
exagoges F 286998326

Συνάντηση εργασίας Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και εξαγωγικών επιχειρήσεων με θέμα «Ομαδοποίηση Εξαγωγικών Επιχειρήσεων (Clusters) Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Εξωστρεφών Επιχειρήσεων»

H Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνει ειδική συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων («workshop») με θέμα: «Ομαδοποίηση Εξαγωγικών Επιχειρήσεων (Clusters) – Νέα Χρηματοδοτικά Εργαλεία Εξωστρεφών Επιχειρήσεων», την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 10:00, στο Ξενοδοχείο Electra Palace.
Ο στόχος της συνάντησης είναι να αποτελέσει πλατφόρμα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και αναζήτησης λύσεων για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών προϊόντων στις ξένες αγορές, με έμφαση στην ομαδοποίηση εξαγωγικών επιχειρήσεων (clusters), για να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι συνέργειες, καθώς και η εμπειρία εταιρειών, που μπορούν να λειτουργήσουν ως καθοδηγητές (mentors). Επίσης, στόχος της είναι η παρουσίαση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που προσφέρει ο κλάδος factoring σε εξαγωγικές επιχειρήσεις.
Το workshop θα ξεκινήσει με εισαγωγικές ομιλίες του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτη Μίχαλου και του Προέδρου του ΚΕΠΕ, Καθηγητή, Ν. Φίλιππα. Κατόπιν, θα ακολουθήσουν οι κεντρικές εισηγήσεις από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δ. Μελά, τον Πρόεδρο του Enterprise Greece, Α. Συγγρό, τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, Θ Φέσσα, την Πρόεδρο του ΠΣΕ, Χρ. Σακελλαρίδη, τον Πρόεδρο του ΣΕΒΕ, Κ. Λουφάκη, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, Γρ. Δελαβέκουρα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Factoring, Γ. Καραγιαννόπουλο.
Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, εκπροσώπων κεντρικών, Περιφερειακών και μεικτών Επιμελητηρίων, κλαδικών συνδέσμων, εξαγωγικών φορέων, στελεχών μεγάλων και μικρομεσαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων, καθώς και Πρέσβεων και Εμπορικών Ακολούθων ξένων χωρών που είναι εξαγωγικοί προορισμοί των ελληνικών προϊόντων.
Την καταγραφή των συμπερασμάτων του workshop έχει αναλάβει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), προκειμένου αυτά να τύχουν επεξεργασίας, ανάλυσης και εφαρμογής.

Previous Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας