Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
mardas dim F 1632447314

Συναντήσεις του Δ. Μάρδα στο Παρίσι με υποψήφιους Γάλλους επενδυτές

Τη «συστηματικοποίηση» των σχέσεων με τη Γαλλία στο επιχειρηματικό επίπεδο, με βαθύτερο μέλημα την προσέλκυση Γάλλων επενδυτών στην Ελλάδα, επεδίωξε ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Παρίσι.

Το πρόγραμμα των επαφών του υφυπουργού, ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, με συναντήσεις τόσο σε πολιτικό, όσο και οικονομικό επίπεδο.

Ο κ. Μάρδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ιδιαίτερα καλή επικοινωνία που είχε με το Γάλλο ομόλογό του Ματιάς Φελκ, τη συνεργασία με στελέχη του ΜΕΝΤΕΦ (εργοδότες, βιομήχανοι) και την επαφή του με εκπροσώπους μεγάλων γαλλικών επιχειρήσεων. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αίσθησή του για τις επαφές του με τους επιχειρηματίες και εάν έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο κ. Μάρδας απάντησε : «Ενδιαφέρον έχουν για την Ελλάδα και πολύ μάλιστα, αλλά είναι σε μια κατάσταση αναμονής. Περιμένουν να δουν τι ακριβώς θα γίνει. Στην ουσία περιμένουνε το πώς θα εξελιχθεί η πρώτη αξιολόγηση».

Σε άλλο ερώτημα, εάν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις που δίνουν άνοδο και πρωτοπορία στην αντιπολίτευση, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανασφάλεια στους επενδυτές, ο κ. Μάρδας εξήγησε: «Οι επιχειρηματίες δεν λειτουργούν έτσι. Ξέρουν κατ? αρχάς ότι οι πολιτικές σχέσεις με την Ελλάδα δεν διαταράσσονται, όποιος και εάν ανέβει στην εξουσία. Έχουμε παράδοση με τη Γαλλία και πολύ καλές πολιτικές σχέσεις, πράγμα που εκ νέου διαπίστωσα. Το εάν ανεβαίνει η ΝΔ ή ο οποιοσδήποτε άλλος, λίγο ενδιαφέρει τους επιχειρηματίες» είπε ο κ. Μάρδας.

«Οι επιχειρηματίες θέλουν ένα σταθερό περιβάλλον. Αυτό το σταθερό περιβάλλον περιμένουν να το δουν. Εμείς θεωρούμε ότι μπορούμε να το δώσουμε αυτό το σταθερό περιβάλλον. Από τη στιγμή που θα τελειώσουμε με τα δύο νομοσχέδια (φορολογικό και ασφαλιστικό) το σταθερό περιβάλλον είναι δεδομένο» υπογράμμισε.

amna.gr

Previous ΙΟΒΕ: Aξιοσημείωτη η αντοχή της μικρής επιχειρηματικότητας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας