Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
soimple F 97066382

«Success story» τα προγράμματα διάσωσης, δηλώνει ο Β. Σόιμπλε

«Ιστορία επιτυχίας» («success story») χαρακτηρίζει τα προγράμματα διάσωσης των χωρών της Ευρωζώνης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και υποστηρίζει ότι Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι πιστεύαμε μέχρι πρότινος.

«Οι χώρες που βρίσκονται στην “ομπρέλα” διάσωσης έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο. Αυτό εξελίχθηκε σε μια ιστορία επιτυχίας! Η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι πιστεύαμε πριν από λίγο καιρό. Για προβλήματα στην Κύπρο γίνεται πλέον ελάχιστος λόγος. Η πολιτική υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα της Ευρώπης. Και ο ΟΟΣΑ θεωρεί τώρα τις χώρες που βοηθήσαμε ως πρωτοπόρους στην υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση των προϋπολογισμών στις χώρες που τέθηκαν σε πρόγραμμα διάσωσης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας σχετικά με την «πολιτική λιτότητας που επέβαλε η Γερμανία σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, ο Γερμανός υπουργός δηλώνει: «Ασφαλώς αυτές οι δηλώσεις δεν με χαροποίησαν. Αλλά αυτά είναι διαμάχες εσωτερικής πολιτικής στη Γαλλία. Στο μεταξύ υπήρξαν οι σωστές συνέπειες».

Σε ό,τι αφορά δε τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι περί χαλάρωσης της πολιτικής περικοπών και ενίσχυσης αυτής των επενδύσεων, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι ερμηνεύθηκαν υπερβολικά και επισημαίνει ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τον κ. Ντράγκι. «Βασικά ισχύει ότι σεβόμαστε την ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζιτών. Αυτοί είναι αρμόδιοι για τη νομισματική πολιτική. Σε αυτό δεν χρειάζεται να προσθέσω κι εγώ το σχόλιό μου».

ΠΗΓΗ: amna.gr

Previous Σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ για τα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών του Νομού Λακωνίας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας