Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
areios pagos F1783654958

Στον Αρειο Πάγο οι «φοροεπιδρομές» σε σπίτια

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ανοίγει τον δρόμο για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων σε κατοικίες και επαγγελματικές έδρες χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες πως λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος το θέμα έχει ήδη παραπεμμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου αυτή να αποφανθεί.

Ασυλο κατοικίας 
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που υπογράμμιζε πως «ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής δεν κάμπτει τις αυστηρές συνταγματικές εγγυήσεις του άρθρου 9 του Συντάγματος για το άσυλο της κατοικίας». «Το πώς ορίζεται η καλυπτόμενη από το άσυλο κατοικία είναι διεθνώς γνωστό επιστημονικά και νομολογιακά από τον δέκατο όγδοο αιώνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει κράτος δικαίου, επισημαίνει πως «όταν για τη διερεύνηση ειδεχθών εγκλημάτων, της τρομοκρατίας και όλων των μορφών οργανωμένου εγκλήματος πρέπει να γίνονται σεβαστές οι συνταγματικές και δικαστικές εγγυήσεις του ασύλου της κατοικίας, αυτό προφανώς ισχύει και για τις φορολογικές παραβάσεις διοικητικές και ποινικές».

Όπως αποκάλυψε το «Έθνος», το «πράσινο φως» για την «έφοδο» των ελεγκτών όχι μόνο για να ελέγξουν φορολογικά όταν έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής αλλά και για να ψάξουν να βρουν «ζεστό χρήμα» ή να κατασχέσουν άλλες κινητές αξίες για την είσπραξη οφειλομένων, ακόμη και χωρίς παρουσία εισαγγελέα, άναψε γνωμοδότηση της Ολομέλειας του ΝΣΚ, κατόπιν ερωτήματος του υπουργείου Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Previous “Παγώνουν” επιστροφές φόρων και ηλεκτρονική ενημερότητα λόγω ΕΝΦΙΑ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας