Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Στο υπουργείο Οικονομικών η τρόικα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση -δεύτερη κατά σειρά- με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και το οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν συναντηθεί με την  ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων και η πρόοδος του Κτηματολογίου και το δασικό νομοσχέδιο.

Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, «όλα τα θέματα βρίσκονται σε καλό δρόμο». Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, στη συνάντηση συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» (ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα) καθώς και οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, ως μεταβατική διαδικασία για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και τη μείωση του κόστους.
Στο «πακέτο» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα περιλαμβάνεται επίσης η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, με κατάργηση του μονοπωλίου των Εταιριών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ο διαχωρισμός των δικτύων από τις εμπορικές υπηρεσίες και η θέσπιση της δυνατότητας επιλογής προμηθευτή από το σύνολο των καταναλωτών.
 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα την Πέμπτη.

Previous Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων χορήγησης του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας