Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
stathakis giorgos1 F249738339

Στο ένα εκατομμύριο προβλέπονται οι αφίξεις Ρώσων τουριστών

Στην κατάλληλη χρονική συγκυρία για την ενδυνάμωση της Ελληνορωσικής συνεργασίας στο πεδίο της οικονομίας και του τουρισμού κατ’ επέκταση,  μετά και την επιτυχή έκβαση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, στάθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Οικονομίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα του Ελληνορωσικού Τουριστικού Φόρουμ με θέμα: Ελλάδα-Ρωσία:  πραγματικότητα και προοπτικές της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού, που πραγματοποιείται σήμερα σε θέρετρο κοντά στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε, η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την ανάπτυξη των επενδύσεων και σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη ρωσικών, ήδη υπάρχουν απτά αποτελέσματα.

Εστιάζοντας σε αυτά τα αναπτυξιακά εργαλεία, υπογράμμισε, ότι μέσω του νέου ΕΣΠΑ δίνονται κίνητρα για δράση τουριστικών επιχειρήσεων με στόχευση τις μικρομεσαίες.
Μάλιστα, μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, τόνισε ο κ. Σταθάκης, επιχειρείται η μεταστροφή σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Τέλος, στάθηκε και στο πακέτο Γιούνκερ, που όπως είπε εγκαινιάστηκε χθες, και το οποίο περιλαμβάνει 42 έργα, με 3 εξ’ αυτών να αφορούν τουριστικές υποδομές. Τη μετατροπή του Τάεκ Βο ντό σε συνεδριακό κέντρο, τον εκσυγχρονισμό των χιονοδρομικών εγκαταστάσεων στον Παρνασσό, αλλά και την ανάπτυξη υποδομών στο σκέλος του ιαματικού τουρισμού.

Στην παρέμβαση του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στη μέχρι τώρα πορεία των θεωρήσεων Βίζα, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν οι προξενικές αρχές στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι νέες μορφές θεωρήσεων. Όπως είπε από 6 άτομα που είχε το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα, πλέον έχει 40 και στα τέλη Μαΐου θα ανέρχονται σε 100. Την ίδια στιγμή τα σημεία θεωρήσεων στη Ρωσία ανέρχονται σε 28 προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση των Ρώσων προς την Ελλάδα.

amna.gr

Previous ΕΣΠΑ: Τρία προγράμματα του υπ. Οικονομίας για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των μεταποιητικών επιχειρήσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας