Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Στις εφορίες στέλνει η ΔΕΗ τα απλήρωτα «χαράτσια» ακινήτων του 2013

Ως ληξιπρόθεσμη οφειλή που θα πρέπει να πληρωθεί στην εφορία, αλλιώς θα επιβάλλονται κυρώσεις όπως προσαυξήσεις αλλά και όλες οι άλλες διαδικασίες που προβλέπονται σε περιπτώσεις υψηλών ποσών (κατασχέσεις κ.λπ.) θα λογαριάζονται πλέον τα «χαράτσια» για τα ακίνητα που δεν πληρώθηκαν μέσω της ΔΕΗ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιχείρησης, στο τέλος Ιουλίου 2014 η ΔΕΗ θα επιστρέψει στο Υπουργείο Οικονομικών όλα τα ανεξόφλητα ποσά που αφορούν στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων 2013.

Όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία, διευκρινίζει η ΔΕΗ και προσθέτει:

-Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στο λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».
Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα – ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο.

Οσοι, λοιπόν, δεν πλήρωσαν τα χαράτσια του 2013 για τα ακίνητά τους θα πρέπει στη συνέχεια να τα αναζητήσουν μέσω του taxis καθώς οι εφορίες θα είναι αυτές που αναλαμβάνουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα ποσά, προκαλώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στους κακοπληρωτές αλλά και στο ίδιο το Δημόσιο αφού τα ληξιπρόθεσμα χρέη φτάνουν τα 67 δισ. ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 11770 με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα.

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Previous Εως και 100 δόσεις η πληρωμή όλων των επιχειρηματικών δανείων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας