Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Στις 7 ημέρες η ανώτατη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος

Κατά δύο ημέρες επιμηκύνεται η ανώτατη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος, το οποίο θα μπορεί να έχει ημερομηνία λήξης το πολύ επτά ημέρες από τότε, που παστεριώθηκε.

Ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε χθες το βράδυ νομοτεχνική βελτίωση στις διατάξεις που διέπουν το νέο καθεστώς παραγωγής του παστεριωμένου γάλακτος.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο νόμος όριζε ως «φρέσκο» παστεριωμένο γάλα εκείνο, που είχε διάρκεια ζωής τις πέντε ημέρες.

Με το νέο πλαίσιο καταργείται ο όρος «φρέσκο» και καθιερώνονται ως ανώτατη διάρκεια συντήρησης οι «επτά» ημέρες από την παστερίωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης επικαλούμενο κοινοτικές διατάξεις επιδίωκε να μην υπάρχει όριο στην ημερομηνία λήξης και αυτή να μπαίνει με ευθύνη του παρασκευαστή.

Το νέο τοπίο στην αγορά του γάλακτος συμπληρώνεται με τη δημιουργία άλλων δύο κατηγοριών. Η μία είναι εκείνη του «γάλακτος ημέρας». Πρόκειται για το προϊόν το οποίο μέχρι να φτάσει στο ράφι μεσολαβούν 24 ώρες από τη συλλογή του κι έχει διάρκεια συντήρησης το πολύ δύο ημέρες.

Επίσης, αλλάζει και η ονομασία του γάλακτος υψηλής παστερίωσης σε «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας».

Το υπουργείο Ανάπτυξης με αυτές τις αλλαγές φιλοδοξεί στην αποκλιμάκωση των τιμών, μια και δημιουργούνται περισσότερες επιλογές προϊόντων.

 

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ.gr

 

Previous Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και καταβολή των παρακρατηθέντων φόρων Ιανουαρίου 2014
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας